Afbeelding

Starterslening gemeente Brielle: hulp starters eerste woning

Algemeen 517 keer gelezen

Starters kunnen voor het kopen van een eerste woning in de gemeente Brielle vanaf 20 oktober 2020 een lening aanvragen. Met deze regeling kunnen starters op de woningmarkt extra financieringsmogelijkheden krijgen om hun eerste woning te kopen.

De Starterlening is een extra aanvulling op de normale hypotheek. De stimuleringsmaatregel kan onder bepaalde voorwaarden via de website van de gemeente worden aangevraagd. Het overbrugt het verschil tussen de prijs van een woning en het bedrag dat kan worden geleend bij een bank. De hoogte van de lening hangt onder andere af van het huishoudinkomen, eigen vermogen en de koopprijs van de woning.

,,Dit is een regeling waar ik enorm trots op ben. Op de krappe woningmarkt is het voor starters vaak lastig om een eerste woning te kopen. Met deze lening willen we dit voor nieuwkomers gemakkelijker maken. In totaal kunnen we door de starterslening 25 á 30 starters aan een eerste koopwoning helpen. Dat is fantastisch, want Brielle is een prachtige gemeente om in te wonen”, zegt wethouder André Schoon, die Wonen in zijn portefeuille heeft.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening gelden de volgende voorwaarden:

• Je koopt een woning in de gemeente Brielle;

• Je bent nooit in het bezit geweest van een koopwoning;

• Je koopt een bestaande of nieuwe woning;

• De hypotheek wordt afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie ( NHG);

• Het maximale leenbedrag is € 35.000,- en bedraagt maximaal 50% van de waarde van de woning;

• De prijs van de koopwoning mag niet hoger zijn dan de kostengrens, bedoeld in de NHG-regels. Per 1 januari 2020 bedraagt deze grens € 310.000,- voor een woning zonder energiebesparende voorzieningen, of € 328.600,- voor een woning met energiebesparende voorzieningen.

Aanvragen

De Starterslening is aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Dit is de partij die voor verschillende gemeenten in Nederland de startersleningen beheert en verstrekt. Voor de aanvraag is een toewijzingsbrief van gemeente Brielle nodig. Deze ontvangt de aanvrager als hij voldoet aan alle voorwaarden. Op de website van gemeente Brielle www.brielle.nl/starterslening is alle informatie over de lening en het aanvraagformulier te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant