wie is die Brielse speler rechts op de foto?
wie is die Brielse speler rechts op de foto?

Foto uit de oude doos

Algemeen 297 keer gelezen

Uw redactie dacht dat het niet makkelijk was de plek te herkennen, waar de foto van afgelopen week genomen werd.

Bij navraag hier en daar, was het inderdaad voor lang niet iedereen makkelijk het juiste antwoord te geven. Maar er waren ook lezers die voor het noemen van de juiste laan, niet eens hoefden na te denken. Aart Steenbergen uit Tinte wist niet alleen het juiste antwoord, maar wist ook nog het nodige te schrijven over de Johan Beenlaan en de man naar wie de laan op de foto genoemd is.

Hij schrijft: “Aan de linkerkant staan nu huizen en het huis op de foto staat er nog steeds. Aan de rechterkant is een woonwijk gebouwd; de Ommeloop. Als je rechtdoor gaat, kom je bij het bruggetje over het spui. Daar heet het 'de Heul'. Links ligt het streekverpleeghuis 'de Plantage'. Hij heeft het helemaal bij het juiste eind. De redactie heeft er niks meer toe te voegen.

Dan schrijft Aart Steenbergen ook nog over Johan Been; "Hij was onderwijzer. Mijn oma Steenbergen, geboren in 1889, was een leerlinge van hem. Johan Been woonde in de Voorstraat naast wat nu cafetaria t Hoekje is en vroeger Ka Bos.' Tot zover Aarts Steenbergen. De foto is genomen op 19 december 1962; 58 jaren geleden!"

De foto van deze week laat een voetballende jongeman zien en niet zo maar eentje. Hij is nog steeds een inwoner van Den Briel. Hij behoort inmiddels wel tot de groep van ouderen. In zijn tijd was hij een snelle buitenspeler, eerst bij Wit Rood Wit en later bij sc Voorne. Advies; loop de Voorstraat eens door. Je zal zijn naam beslist tegen komen!

Voor alle duidelijkheid; het gaat om de speler rechts op de foto. Hij neemt het vijandelijke doel onder schot. Wie weet ook nog tegen welke vereniging hij en zijn teamgenoten het op namen? Een niet zo makkelijke vraag. Je moet daarbij kennis van zaken hebben over de shirts van de voetbalverenigingen op Voorne Putten. Maar wie de juist vereniging noemt, zal met naam en toenaam worden vermeld in de rubriek 'Foto uit de oude doos' van volgende week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant