Cafe de Origen en Te d Origen, twee goede voorbeelden van "Eerlijke Handel”
Cafe de Origen en Te d Origen, twee goede voorbeelden van "Eerlijke Handel”

Een week lang Fairtrade bij de Wereldwinkel

Algemeen 177 keer gelezen

U bent van harte welkom in de Wereldwinkel op Voorstraat 73 in Brielle!

Maak tijdens de Fairtrade week van zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november kennis met bijvoorbeeld koffie en thee, twee goede voorbeelden van "Eerlijke Handel”.

Wat is Fairtrade ook weer?
Fairtrade helpt boeren en arbeiders in Azië, Afrika en Zuid-Amerika een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Samen met de producenten in ontwikkelingslanden, veelal boerencoöperaties, maakt Fairtrade de wereld eerlijker, met gelijke kansen voor iedereen. Nu zijn er wereldwijd al 1210 boerencoöperaties aangesloten bij Fairtrade. Zij ontvangen gegarandeerd een eerlijke prijs voor hun producten.

In de Wereldwinkel: Café de Origen en Té d Origen
De onderlinge samenwerking tussen de koffieboeren in Ecuador is gericht op kwaliteitsverbetering en op duurzaamheid. Daardoor kreeg deze koffie zijn bijzondere en karakteristieke smaak. Het resultaat van de vakkundige samenwerking ligt nu in de Wereldwinkel. En hij ruikt heerlijk! Dit alles geldt eveneens voor de biologisch geteelde thee uit Sri Lanka. De verfijnde smaak zal theeliefhebbers zeker blij maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant