De etalage van Bric a Bric
De etalage van Bric a Bric

Genomineerden etalagewedstrijd Brielse binnenstad bekend!

Algemeen 376 keer gelezen

Afgelopen zaterdag liepen juryleden Carola van Dijk en Anke Deden door de Brielse binnenstad om de origineelste Halloween etalages te beoordelen. Anke en Carola zijn al jarenlang de jury van de Halloween Optocht en de etalagewedstrijd, ze zijn inmiddels doorgewinterd in gruwelijkheden.

Anke: ‘We zijn bloedstollende taferelen gewend, maar wat we nu in de Brielse binnenstad allemaal tegenkwamen, deed onze haren te berge rijzen’. Carola: ‘Dit overtrof álle gruwelijkheden van de jaren ervoor. Er hebben nog nooit zoveel winkels aan de etalagewedstrijd meegedaan als dit jaar. Bijna dertig winkels en horecagelegenheden deden mee en daar mochten wij er de tien weerzinwekkendste van uitzoeken!’.

‘Wat ons ook versteld deed staan, was dat ramen van enkele woonhuizen óók angstaanjagend ingericht zijn. Zelfs de bewoners van Brielle laten in deze grimmige tijden van zich horen’, vult Anke aan. ‘Het publiek mag nu kiezen welke van de tien die we genomineerd hebben ze dé origineelste vinden. Dit doen ze door online te stemmen via de website van Beleef Brielle.’

De genomineerde etalages zijn: Juwelier Hoogvliet, De koffie & Thee Heer, Kaaswinkel ’t Voorhuys, M-Four herenmode, Pret aan Tafel, Bric-a-Brac, MyRouge Visagie, Rijcken Mode, Slagerij van der Waal en Ami Kappers.

Wie de etalages goed wil beoordelen, kan het beste zelf een rondje wandelen door de Brielse binnenstad en daarna een stem uitbrengen via www.beleefbrielle.nl/etalagewedstrijd. Het leukst is om ze overdag én ’s avonds een keer te zien. Sommige etalages zijn namelijk ’s avonds griezelig verlicht en sommige zijn alleen bij daglicht goed te zien. Let op: alleen de genomineerde etalages vind je dus op de stempagina. Wie álle etalages wil zien, loopt het volgende rondje: Voorstraat (vanaf nr 77: Cheap & Co), Markt, Vischstraat, Lijnbaan (Brielsche Chick), Turfkade, Turfstraat (My Rouge), Nobelstraat, Koopmanstraat en de Langestraat (kapsalon Cactus).

Stemmen kan tot en met maandag 2 november 15.00 uur. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt via deze krant en de website en social media van Beleef Brielle. Alle etalages komen ook nog één voor één met spannende foto’s langs op de facebookpagina van Winkelen in Brielle. We wensen alle winkels veel succes!

De etalage van Rijcken Mode
Juwelier Hoogvliet
Koffie en Thee Heer
Ami Kappers
't Voorhuys
My Rouge
Pret aan Tafel
M-Foor
Slagerij van der Waal
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant