Waar kon je deze hertjes bewonderen?
Waar kon je deze hertjes bewonderen? archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 318 keer gelezen

Er is een Briellenaar die voor meer dan honderd procent weet, welke voetballer vorige week zo zijn best deed om met zijn schot een doelpunt te maken.

En dat is natuurlijk de jongeman zelf, die op de foto in actie is. Hij moet zich ongetwijfeld hebben herkend. Maar hij reageerde niet. Wie weet dacht hij dat het maar beter anderen moesten zijn, die wat over de foto zouden zeggen of schrijven.

Henk Kampers deed dat met een mooi verhaal. Hij schrijft: 'de foto van uw editie d.d. 21 oktober 2020 laat ons aller Jan Bazen zien, die hier in een bekerwedstrijd tegen Nieuwenhoorn een assist van medespeler Jan Haverkamp verzilvert in de winkelhaak van het doel van Nieuwenhoorn. Ik heb de eer gehad enige jaren met Jan te voetballen. Beiden waren we vleugelspits. Jan kon soms wedstrijden onzichtbaar zijn om dan ineens met een alles beslissende bevlieging de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 3-1. Maar ik kan mij nog goed herinneren dat na 90 minuten tegen hetzelfde Nieuwenhoorn, maar in een andere wedstrijd, eenzelfde score op het bord stond, maar dan wel in ons voordeel. Nieuwenhoorn gold ook toen als een van de beste teams van het eiland.' Henk Kampers bedoelde, als hij schreef over 'we' en 'ons' sc Voorne. Dat was de Brielse voetbalclub waar Jan Bazen en Jan Haverkamp in schitterden.

Als lezer kreeg je overigens de tip eens rustig door de Brielse Voorstraat te lopen. Als je dat gedaan had, was je langs de lijstenmakerij van Jan Bazen gelopen. Hij heeft daar al jaren lang zijn toko en dat zal wat hem betreft zo blijven ook.

De foto van deze week laat twee schattige hertjes zien. De vraag die de redactie hierbij heeft, is waar deze hertjes te zien waren. Je moet al wat langer in Den Briel wonen om als kind of misschien wel als jonge vader of moeder regelmatig dit mini dierenpark te hebben bezocht. Naast de vraag waar nou precies de foto is genomen, zijn we ook benieuwd naar de verhalen die ongetwijfeld te vertellen zijn over de hertjes en de andere dieren in dit Brielse mini-dierenpark. We zijn benieuwd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant