Maarten Zoetemeijer van 't Kont van het Paard
Maarten Zoetemeijer van 't Kont van het Paard

Steun de horeca: afhaaltips!

Algemeen 623 keer gelezen

Tijdens de lockdown zitten onze lokale horeca-ondernemers niet stil. De nood is hoog: na de lockdown in het voorjaar hebben de restaurants opnieuw een grote tegenslag te verduren.

Om toch te kunnen blijven draaien en de kosten zoveel mogelijk te dekken, hebben de meeste restaurants afhaalmogelijkheden. De horecateams hopen dat veel bewoners besluiten om hun avondje uit te vervangen door een afgehaalde of thuisbezorgde maaltijd thuis.

Dat gebeurt gelukkig ook. Een bewoner uit de regio kwam afgelopen week uit Rockanje naar Briels restaurant Petros gereden: ‘Wij gaan al jaren uit eten bij Petros en missen nu ons avondje Grieks. Daarom, en ook natuurlijk omdat we het Petros gunnen, komen wij onze gerechten nu gewoon halen. We hoeven niet te koken en ik heb mijn lekkere vleesgerecht en mijn vrouw haar favoriete vegetarische maaltijd. Zo houden we ons favoriete restaurant aan de gang en we hoeven zelf niet te koken.’ En ook andere eetgelegenheden hebben het er druk mee. Maarten van ’t Kont van het Paard: ‘Wij verdelen de afhaalmaaltijden over tijdvakken. Sommige dagen heb ik alle tijdvakken gevuld met afhalen. Het dekt een klein deel van de kosten en daar ben ik blij mee. Het is ook een manier om contact te houden met je gasten.'

Om de horeca in deze moeilijke tijd extra te ondersteunen, geeft de Brielse Belangenvereniging via de social media van Beleef Brielle de komende weken afhaaltips. In elke post wordt verwezen naar de website steunhorecavp.nl. Deze website is al sinds begin dit jaar actief en is een initiatief van Marketing OP Voorne-Putten om restaurants in coronatijd te ondersteunen. Alle eetgelegenheden met afhaalmogelijkheden op heel Voorne-Putten staan hierop vermeld.

Steakhouse Floor
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant