Het was hier, tot ergens in de jaren zestig, goed toeven
Het was hier, tot ergens in de jaren zestig, goed toeven archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 373 keer gelezen

De foto van afgelopen week werd gemaakt vanaf de rand van Den Briel, waar water en oever samen komen. Mevrouw v.d. Mast-Heijmans reageerde en vertelde dat het gaat om camping de Meeuw, die in de tijd dat de foto genomen werd, steevast 'kamp de Meeuw' werd genoemd.

Van oudsher trekken toeristen naar Den Briel. Ze komen als liefhebbers van de watersport, kampeerders, wandelaars, natuurliefhebbers en mensen die in Den Briel geschiedenis en cultuur willen opsnuiven. Mevrouw van der Mast woonde aan de Veerweg, aan de overkant van de camping en vertelde dat ze er ook nog enige tijd gewerkt heeft.

In 1963, dus zo'n 57 jaar geleden, werd de foto genomen. Wat direct opvalt, zijn de kleine caravans en de ruimere tenten. Er was nog maar weinig aandacht was voor sanitair en andere gebouwen waar toeristen terecht konden met bijvoorbeeld hun wasgoed. Er is in de loop van de jaren veel veranderd. Camping de Meeuw bestaat nog steeds en is uitgegroeid tot een moderne camping. Dat de toeristen het naar hun zin hadden en nog steeds hebben, moet wel. Anders zou op deze fantastische Brielse locatie allang iets anders zijn verschenen.

De foto van deze week heeft niks te maken met vakantie of iets dergelijks. Hoewel de redactie haast wel zeker weet, dat het daar goed toeven moet zijn geweest. Wat je ziet, bestaat niet meer. De bungalows zijn op een zeker moment verdwenen om plaats te maken voor nieuwbouw. Niet zo maar nieuwbouw in de vorm van huizen of een klein wijkje. Maar de naam is wel gebleven. Nog dagelijks is er belangstelling voor die nieuwbouw van toen met veel aandacht voor alles wat daar tegenwoordig gebeurt en voor de mensen die daar wonen en werken..

Die nieuwbouw van toen kwam de afgelopen week in de publiciteit met onder andere berichten in deze krant. Waarom? Er zijn plannen om de nieuwbouw van toen te gaan slopen. De huidige gebouwen voldoen niet meer aan de nieuwste moderne eisen. Nieuwbouw komt er voor in de plaats. Waar hebben we het over?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant