Afbeelding

Project “het perfecte plaatje” op het Maerlant

Algemeen 806 keer gelezen

De winnende foto’s uit de opdracht: “Maak een foto waarin een markante Briellenaar die te zien is in zijn eigen (werk)omgeving” en uit de opdracht “Maak een zelfportret in zwart-wit met op de achtergrond jouw favoriete plek in Brielle” zijn bekend!

De foto’s van het team Berry Reekers & Suzanne Hoogerwerf zijn als beste uit de bus gekomen! Deze keuzemogelijkheid in de P-tijd heet “HET PERFECTE PLAATJE”.

Onder leiding van de docent N. van Witzenburg gaan de leerlingen in duo’s met elkaar de strijd aan voor het perfecte plaatje. Elke week staat er een opdracht centraal waarmee de leerlingen aan de slag moeten. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, die zich allemaal in en rondom de binnenstad Brielle moeten afspelen.

De leerlingen krijgen 20 minuten de tijd om de foto’s te maken om vervolgens op school één foto te selecteren en te bewerken in Photoshop, hier krijgen zij 15 minuten voor. De foto’s worden vervolgens digitaal opgeslagen. De docent kijkt vooral naar de originaliteit van de foto en of de foto voldoet aan de opdracht. De foto’s maken de leerlingen met hun mobiele telefoon.

De projecttijd, in de school ook wel P-tijd genoemd, is vanaf het begin populair. Maerlant kende al het TalentAtelier waarbij de onderbouw voor allerlei activiteiten kon kiezen, van zaalvoetbal tot de wereldkeuken en game design. De keuze in de P-tijd groter en is nu dus voor alle leerlingen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant