netjes en onberispelijk op een rijtje
netjes en onberispelijk op een rijtje archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 1.007 keer gelezen

Twee weken geleden stond er bij deze rubriek een foto van een bungalow. De redactie dacht dat het ging om een bungalow, die, samen met andere bebouwingen, waren afgebroken om plaats te maken voor het streekverpleegtehuis 'de Plantage'.

Wij zaten er als redactie helemaal naast. We werden gecorrigeerd door een oplettende leester. Dank daarvoor! De foto werd genomen van de bungalow, zoals die er nu nog steeds staat aan de notaris van der Blinklaan in den Briel. Inmiddels zijn daar nog meer woningen bij gebouwd en is er meer beplanting in dat wijkje. Herkenning van die foto was daardoor lastig.

Dan nu de foto van de afgelopen week. Dat was ook geen makkelijke opgave. Er staat een bus met als opmerkelijke bestemming Jerusalem. Wat de redactie weet, is dat die bus zeker niet als eindbestemming Israel in het Midden-Oosten had. Die kilometers werden zeker niet gereden. Naast de bus staan twee werklui. Ze staan daar niet toevallig. Want de bus werd in de zestiger jaren, en misschien nog wel langer, gebruikt om bouwvakkers naar hun klus te brengen en op het einde van de dag weer op te halen. De twee op de foto waren net uitgestapt om aan het werk te gaan. Het tafereeltje werd overigens geschoten in de wijk Rugge. Misschien herken je de huizen op de achtergrond. Moment van fotograferen: maart 1964.

En dan de nieuwe foto van deze week. Wat is er te zien? Op die vraag willen we antwoord. Het gaat om een Briels wijk, strak gebouwd met bijna alles wat je ziet 'recht toe, recht aan', gebouwd alsof het gaat om een dorp van legostenen. Op de achtergrond de onvermijdelijke Brielse Dom en de bijna net zo onvermijdelijke witte watertoren. Met deze twee ankerpunten moet het niet al te moeilijk zijn om te ontdekken wat er deze week precies te zien is en vanaf welk punt de foto genomen is.

Vanaf vandaag kan je je antwoorden, opmerkingen of verhalen over deze fotorubriek sturen naar: fotooudedoos@gmail.com. Vind je het makkelijker om te bellen? Pak je toestel en bel met 06- 137 53 139. De redactie is weer erg benieuwd naar jullie reacties!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant