Filmopnames voor de corona-proof Maskerade film (Foto: M.van Gurp)
Filmopnames voor de corona-proof Maskerade film (Foto: M.van Gurp) Martin van Gurp

Een bijzondere Maskerade 2020

Algemeen 508 keer gelezen

Het zou wat betreft de lengte lijken op een Litanie van alle Heiligen, als we een lijst zouden maken van wat er in de afgelopen maanden in Brielle allemaal geen doorgang kon vinden door het coronavirus.

Dat zijn zo'n beetje de woorden van de leden van de stichting Kunst en Cultuur van Brielle geweest. Ze gingen op zoek naar mogelijkheden om de komende vijf december toch op een leuke manier aandacht te vragen voor de Brielse Maskerade. De leden kwamen, op gepaste afstand, bij elkaar. Briellenaren die naar het oude stadhuis zouden komen om daar de deelnemers aan de Maskerade te gaan bewonderen, kon niet. De centrale vraag was; Wat is voor 2020 een redelijk alternatief voor de Maskerade?

De oplossing was, daar waren ze het uiteindelijk over eens, het maken van een corona-proof film. Niet zo maar een film, maar eentje waar Sinterklaas en ook de Brielse burgemeester een belangrijke rol in moesten gaan spelen. Waren er dan geen Brielse burgers met hun leuke, bijzondere en venijnige opmerkingen, die Den Briel op de hak nemen of juist de loftrompet steken over van alles en nog wat? Jazeker, die moesten uiteraard ook een belangrijke rol krijgen. Dus werd voor hen ook een plek in de film ingeruimd. Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 5 december zal de film voor iedereen die dat wil, beschikbaar zijn. Kijk op de site van de stichting Kunst en Cultuur of op de site van deze krant. Het resultaat is verrassend!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant