Je kan er nog steeds terecht voor een diner, een drankje of kamer met bed
Je kan er nog steeds terecht voor een diner, een drankje of kamer met bed

Uit de oude doos

Algemeen 339 keer gelezen

Mevrouw van der Nol woont in Oostvoorne. Haar wiegje stond aan de Kloosterweg, toen grondgebied van Oostvoorne/Tinte.

'Ik ben in 1953 geboren en liep als klein meisje met regelmaat langs de huizen die een eindje verderop gebouwd werden. Ik heb alleen maar broers en reken maar dat ik in dat wijk in aanbouw heerlijk gespeeld heb.' Met 'dat eindje verderop' bedoelt mevrouw van der Nol de wijk Rugge. Die toen nieuwe wijk was vorige week inderdaad op de foto te zien. Het plaatje werd genomen vanaf een balkon van het flat waar op de begane grond tegenwoordig de Lidl huist.

Mijnheer Hans Olmo, nu 86 jaar, pakte ook de telefoon. Hij heeft alleen maar goeie herinneringen aan Rugge.'Ik woon er vanaf 1974. Ik heb het prima naar mijn zin en hoop dat ik er de rest van mijn leven kan blijven wonen.' Hij weet nog goed dat de winkels daar gebouwd werden en noemt onder andere supermarkt 'Kroon'. Ook Rinus Boshuizen reageert en schrijft dat de foto zomaar van het balkon van het flat van zijn zwager genomen kan zijn. Dieneke Crezee liet weten dat ze vier jaar in de flat gewoond heeft, waar vandaan de foto genomen werd. Jeannet Posma wist het juiste antwoord ook. Ze schreef een berichtje en wenst de redactie veel succes bij deze rubriek. Ze leest en bekijkt elke keer de rubriek op zoek naar de juiste oplossing.

Of de foto van deze week eenvoudig is oplossen? De redactie denkt dat het niet heel eenvoudig zal zijn. Maar als je regelmatig daar kwam of er gewerkt hebt, heb je deze week een streepje voor bij het ontdekken van de oplossing. Het plaatje werd in de zestiger jaren genomen. De fotograaf was bij gelegenheid van (her)opening van het Brielse etablissement, waar ze o.a. diners serveren. Je kan er wat drinken en een kamer met bed reserveren. Je kan er nog steeds terecht. Het voert nog steeds dezelfde naam en is gevestigd in de binnenstad. Maar het interieur is er zeker en vast vervangen.

Doe mee en bel 06 137 53 139 of stuur een berichtje met de juiste oplossing naar fotooudedoos@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant