Sinds de start van omgekeerd inzamelen in 2019 is dit rond de 150 kilo restafval per jaar, meer dan de helft minder.
Sinds de start van omgekeerd inzamelen in 2019 is dit rond de 150 kilo restafval per jaar, meer dan de helft minder.

Gescheiden inzamelen succesvol dankzij inwoners

Algemeen 510 keer gelezen

Brielle - De hoeveelheid restafval is, door het in 2019 ingezette omgekeerd inzamelen beleid, in Brielle sterk afgenomen. In 2018 produceerde een inwoner van de gemeente Brielle 306 kilo restafval per jaar. Sinds de start van omgekeerd inzamelen in 2019 is dit rond de 150 kilo restafval per jaar, meer dan de helft minder.

De Brielse wethouder André Schoon is zeer tevreden met dit resultaat. “Je hoort en leest wel eens dat afvalscheiding geen zin zou hebben. Wij willen voorkomen dat op basis hiervan verkeerde conclusies worden getrokken, want het tegendeel is waar. Afval scheiden is en blijft belangrijk, mede omdat veel afval herbruikbaar is. Dankzij de inwoners gaat het inzamelen in Brielle goed en daar ben ik enorm trots op”, aldus de wethouder.

De volgende stap is het verbeteren van de kwaliteit van gescheiden afval. Met als uiteindelijke doel dat er geen herbruikbare grondstoffen meer worden verbrand. Hoe beter gescheiden de stromen naar de juiste ondergrondse container worden gebracht, hoe beter ze gerecycled kunnen worden. Gemeente Brielle biedt meerdere hulpmiddelen aan voor het vinden van de juiste bak. Zo is er een ‘Afval ABC’ te vinden op de AfvalWijzer website en app, en in de afval brochure van de gemeente. De brochure en meer informatie over afval is te vinden via www.brielle.nl/afval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant