Afbeelding

Presentatie Preventieakkoord Gezonde Voeding aan staatssecretaris Blokhuis

Algemeen 258 keer gelezen

De gemeenten op Voorne-Putten hebben samen met verschillende samenwerkingspartners gewerkt aan het preventieakkoord “Gezonde Voeding”. Afgelopen donderdag is dit concept akkoord aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer Blokhuis gepresenteerd en zal in januari 2021 worden vastgesteld en ondertekend.

Met het preventieakkoord willen de gemeenten op Voorne-Putten met verschillende samenwerkingspartners werken aan een gezonde leefomgeving waarin gezond eten en drinken voor iedereen toegankelijk moet zijn en de gezonde keuze makkelijk moet worden gemaakt. Verschillende organisaties hebben aangegeven dit preventieakkoord te willen ondertekenen. De komende vier jaar zal verder met de ondertekenaars, uitvoering worden gegeven aan dit akkoord.

De samenwerkingspartners, die het akkoord gaan ondertekenen zijn onder andere: zorgaanbieders en zorggroepen, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, sportverenigingen, sociale initiatieven, tuinders, lokale ondernemers, supermarkten, cateraars, koks en restaurants, bibliotheken, voedselbanken, schuldhulpverleners, vluchtelingenwerk en de gemeenten op Voorne-Putten.

In een online presentatie aan staatssecretaris Blokhuis hebben naast Bert van Ravenhorst, wethouder gemeente Brielle ook de heer Varekamp van Vers Van Voorne en mevrouw de Korte (kokkin van beroep) aangegeven op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan dit akkoord. Zo willen zij gaan koken op scholen met kinderen en ouders, voorlichting geven over de herkomst van producten en verse groenten en fruit laten proeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant