welk feest wordt hier gevierd en waar was dat?
welk feest wordt hier gevierd en waar was dat? Nel

Foto uit de oude doos

Algemeen 535 keer gelezen

Nel den Boer zond de foto in, zoals die vorige week in de krant stond. Feitelijk ging het om een ansichtkaart, waarvan de redactie het onderste randje had weggeknipt.

Want daar stond de oplossing; 'Waalboer, Oostvoorne'. Maar daarmee konden we als redactie nog niet zo heel veel mee. 'Waalboer Oostvoorne' is, daar kwamen in de loop van de week wel achter, geen wijds verbreid begrip. Er kwamen wel de nodige reacties binnen. Maar niemand kon uitsluitsel geven over wat er nou precies op de foto te zien was. Niemand was helemaal zeker van zijn zaak.

Het viel wel op, dat bijna iedereen verwees naar het huidige Kruiningergors. Ook werd wel de daarnaast liggende 'Heindijk' genoemd. Wie weet gaat het daarom misschien wel om een foto van de voorloper van het Kruinigergors. Het goeie antwoord weten we niet precies. Het blijft een beetje gissen. Wat zeker is, is dat deze foto werd genomen in 1964. Wie weet komen we, als we wat meer kennis hebben, op die foto met de recreatiehuisjes nog eens terug.

Op de foto van deze week zien we een gezellig marcherend muziekkorps. Dat het dus om een feestelijke gebeurtenis moet gaan, staat daarmee wel vast. De redactie kan zich niet heugen dat de laatste 25 jaren in Den Briel of omgeving, nog eens een dergelijk feest werd georganiseerd. Zoiets is niet echt meer van deze tijd. Het klinkt wat cryptisch, maar wie weet helpt het een beetje verder bij het vinden van de oplossing.

Onze vragen van deze week zijn; waar werd deze vrolijke foto genomen en om welke feestelijke gebeurtenis ging het. Weet je, als je de antwoorden op de eerste twee vragen weet, misschien ook nog wanneer de foto werd genomen? Misschien was je wel één van de muzikanten of stond je langs de kant van de weg. Dat zou zomaar kunnen. Zoals altijd zijn we benieuwd naar je reactie en de verhalen die over deze foto te vertellen zijn.

Schroom niet; pak de telefoon en bel 06 137 53 139 of stuur een berichtje naar fotooudedoos@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant