Een blij verraste Ger Vos - foto Hans van Buuren
Een blij verraste Ger Vos - foto Hans van Buuren Hans van Buuren

Jarige Ger Vos ontvangt Erepenning van de gemeente Brielle

Algemeen 1.057 keer gelezen

Brielle - Een blij verraste zanger Ger Vos kreeg vanmiddag een wel heel bijzonder cadeau voor zijn 58e verjaardag. Hij ontving uit handen van burgemeester Gregor Rensen de erepenning van de gemeente Brielle.

De uitreiking kon niet als gebruikelijk plaatsvinden tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in de Sint-Catharijnekerk van gemeente en de lokale ondernemers. Dit natuurlijk vanwege de coronabeperkingen. Burgemeester Gregor Rensen bezocht Ger daarom in zijn eigen studio van waaruit hij onlangs nog zijn nieuwe CD heeft gelanceerd en een live stream optreden van een uur verzorgde. De burgemeester complimenteerde Ger met dit mooie concert.

Erepenning al vanaf 1986 een Brielse traditie
De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle. Burgemeester Gregor Rensen: “Dat is bij jou zeker het geval. Met jouw muziek weet je heel veel mensen een plezier te doen. Niet alleen Briellenaren, maar ook heel veel mensen van buiten Brielle, sterker nog: van over de hele wereld. Je zit nu 40 jaar in de muziek. Van jouw hobby heb je jouw beroep kunnen maken. En na een aantal jaren van heel hard werken en door optredens in binnen- en buitenland, ben je inmiddels een muzikale societyster geworden. Je hebt CD’s gemaakt, verzorgt zeer professionele en groots opgezette muzikale shows en regelmatig zijn grote sterren van weleer jouw speciale gast. Het succes is je van harte gegund.

Je bent een sociaal zeer betrokken mens. Jouw muzikale en organisatorische talenten zet je ook in voor het ondersteunen van goede doelen. Organisaties als Cliniclowns, waarvan je ambassadeur bent, KIKA, het Familiehuis van Daniel den Hoed, Free a Girl en diverse andere organisaties, deden nooit vergeefs een beroep op jou. Speciaal de oudere medemens - de Gouden Generatie - zoals jij die noemt, heeft altijd jouw sympathie.

Acht jaar geleden begon je met een zeer ambitieus project. Eenmaal per jaar krijg je het Nieuwe Luxor in Rotterdam helemaal vol met 500 senioren uit zorgwooncentra uit de hele regio die je een prachtig, volledig verzorgd, muzikaal avondje biedt. Mede met dank aan de circa 800 sponsoren die jij daarbij weet te betrekken. Afgelopen november zou al de 8e uitvoering van de Feelin’ Good Tour op een rij hebben plaatsgevonden, ware het niet dat de corona ook daar een stokje voor stak. Maar voor dit jaar ga je zelfs AHOY afhuren om het nog een keer dubbel en dwars opnieuw te proberen. Het zal vast weer een geweldige showavond worden in een stijf uitverkocht AHOY.

In ieder optreden zeg je wel een of twee keer dat de in Brielle woont en dat je nergens anders zou willen wonen. Alle Briellenaren zijn dan ook trots op jou. En ze waarderen het zeer dat jij met enige regelmaat ook een spontaan optreden verzorgt in de Brielse vesting.

Een passend cadeau leek dus niet zo moeilijk. Want je hebt door je wereldwijde optredens, jouw inzet voor kwetsbare kinderen en ouderen en door jouw trots op Brielle laten zien dat je een geweldige ambassadeur van Brielle bent. En voor zulke sociaal voelende, muzikale ambassadeurs van Brielle is er maar één cadeau denkbaar. Ik mag je dus namens het gemeentebestuur van Brielle meedelen dat jij, Ger Vos, de gemeentelijke Erepenning 2021 hebt verdiend, die alleen aan zeer verdienstelijke mensen wordt uitgereikt. “

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant