Afbeelding
Column

Onze geesten zijn vrij!

Algemeen 238 keer gelezen

In normale omstandigheden had ik op 6 januari in de Sint-Catharijnekerk de jaarlijkse nieuwjaarstoespraak gehouden. Teruggeblikt naar 2020 en vooruitgeblikt naar dit nieuwe jaar. Ik had afgesloten met het heffen van het glas en u allen een mooi en gelukkig nieuw jaar gewenst.

Maar in 2020 liep alles anders dan wat we ervan verwachtten. Geen nieuwjaarsbijeenkomst van 2021 dus! Wel wens ik u allen namens het hele gemeentebestuur op deze plaats graag het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Veel geluk met uw gezin en bovenal een goede gezondheid.
Ondanks alle onzekerheid wil ik u vooral ook hoop en optimisme toewensen. Hoop dat u het coronaregiem nog even vol weet te houden. Financieel, economisch, maar vooral ook met elkaar. In 2020 is gebleken hoezeer we elkaar nodig hebben. Samen kunnen we de veerkracht opbrengen om te geloven dat het dit nieuwe jaar weer beter zal worden.

In 2020 was er veel moois te beleven. Ondernemers hielpen ondernemers, overheid en instellingen werkten goed samen, gemeentebestuur en bedrijven hadden meer contact dan ooit. We hebben gezocht naar wat er wel kon, in plaats van te berusten in de maatregelen. We hebben met allerlei acties de mensen in de zorg ondersteund. Net als de leerkrachten en kinderen in het onderwijs en de kinderopvang. Samen de moed er in gehouden en er het beste van gemaakt. We hebben ook diegenen gesteund, die door de corona getroffen werden en de nabestaanden van mensen die het niet overleefden. Het gevoel van solidariteit en medeleven was groot!

Dat maakt mij optimistisch over wat 2021 ons gaat brengen. Van het coronavirus zijn we nog niet af, maar met de vaccinaties komt het einde in zicht. De lokale economie en het sociale leven zullen langzaam weer opstarten, met of zonder die 1.572 millimeter afstand, maar daardoor laten we ons niet meer uit het veld slaan. Onze geesten zijn vrij. Vrij om creatieve oplossingen te verzinnen en mooie momenten te creëren. Dat kunnen we in Brielle goed. Zeker als we alle handen bij elkaar brengen en elkaar blijven aansporen en bemoedigen.

Er valt in 2021 weer veel moois in Brielle te beleven. Voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Daar ben ik zeker van. Daarom wens ik u met alle overtuiging toe dat we elkaar weer kunnen gaan omarmen en kunnen eten en drinken op een Briels terras. En met elkaar plezier kunnen hebben op en langs het sportveld, bij evenementen, met je buren of gewoon onder elkaar. Ook dit jaar wordt een jaar om nooit te vergeten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant