Afbeelding

Vaccineren gestart op locatie Rotterdam The Hague Airport

Algemeen 633 keer gelezen

Regio - Rotterdam The Hague Airport is de locatie in Rotterdam-Rijnmond waar vanaf 8 januari is gestart met vaccineren. Het is één van de drie eerste GGD-locaties in Nederland, naast Hart van Brabant en Utrecht.

Er is gekozen voor deze XL-locatie, vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen. Daarnaast speelt de bereikbaarheid ook een grote rol in de keuze voor deze locatie. Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid. Er worden plannen uitgewerkt om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Een van de oplossingen is de inzet van pendelbussen.

Zorgpersoneel als eerste aan de beurt
De eerste groep die is opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg (via de Wmo-ondersteuning). Medewerkers krijgen een uitnodiging via hun werkgever.

Het huidige coronavaccin bestaat uit twee prikken. Er moeten drie weken tussen de eerste en tweede prik zitten. Daarom krijgen mensen twee afspraken voor de vaccinatie. Op deze vaccinatielocatie wordt er vanaf 8 januari 7 dagen per week gevaccineerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant