Hopelijk krijgt het pand na jaren leegstand een nieuwe functie
Hopelijk krijgt het pand na jaren leegstand een nieuwe functie

Enthousiasme over eventuele komst hotel in voormalig pand Langeveld

Algemeen 1.156 keer gelezen

Brielle - Het Brielse College en de Monumenten- en Welstandscommissie zijn positief over de plannen om in het voormalige pand van Langeveld wonen een multifunctioneel kleinschalig hotel te vestigen.

Naast 11 hotelkamers zal het gebouw ook andere functies krijgen. Zo zullen er een restaurant, een bakkerij, een sport- en wellness ruimte, kantoren, een spreekruimte en een evenementenruimte in worden gevestigd en wordt er een daktuin aangelegd. Het winkelpand staat al jaren leeg. De verwachting is dat de entree van Brielle hiermee een stuk aantrekkelijker zal worden en dat het een enorme opsteker zal zijn voor de levendigheid in de binnenstad. De monumentencommissie vindt het plan slim in elkaar zitten met de levendige verkeersruimte in het hart van het pand, waar alle functies op uitkomen. De bestaande structuur en het karakter van het gebouw zullen zo veel mogelijk worden gehandhaafd. Het is de bedoeling dat het gedeelte van het gebouw aan de zijde van de Venkelstraat wordt vervangen door nieuwbouw die past in het historische centrum.

De plannen voor het multifunctionele hotel werden verleden week besproken in de Brielse commissie Grondgebied en hoewel ook daar positief werd gereageerd, bleek het enthousiasme er iets minder groot. De commissie vindt het heel fijn dat het leegstaande gebouw een nieuwe functie krijgt, maar ziet toch wel veel leeuwen en beren op de weg, vooral met betrekking tot het parkeren in de toch al zo drukke binnenstad. VVD'er Frans Joost Heijboer zag als enige alleen maar voordelen: 'Eindelijk komt er na jaren van dichtgeplakte ruiten, hier weer leven in de binnenstad. Als we alles terug willen hebben, zoals het ooit was, kunnen we niks meer.' Hij zei volledig vertrouwen te hebben in het oordeel van de monumenten- en welstandstandcommissie:

De commissie zou graag meer informatie krijgen over het plan. Ingrid Dudink (D66) was benieuwd welk niveau en welke doelgroep er in het hotel wordt beoogd. Verder vindt ze dat de bebouwing aan de zijde van de Venkelstraat een in de binnenstad passende vorm moet krijgen. Wat haar betreft mag het gebouw niet hoger worden, dan wat er nu staat.

Wethouder André Schoon meldde ook enthousiasme vanuit het College over de plannen: 'Wel moeten we eerst goed nadenken over hoe we het parkeren gaan regelen. Net buiten de vesting zijn daarvoor wel mogelijkheden, bijvoorbeeld op het evenemententerrein. Steeds meer steden weren het verkeer uit uit hun binnenstad en laten bezoekers naar het centrum en hun hotel wandelen.' Zelfs noemde de wethouder de mogelijkheid van 'valet parking', Het definitieve voorstel wordt nog in de Brielse raad besproken. Wanneer, wist hij nog niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant