Afbeelding www.blankenburgverbinding.nl
Afbeelding www.blankenburgverbinding.nl

Tijdelijke versmalling A15 en afsluiting afrit Rozenburg Centrum vanaf eind januari

Algemeen 220 keer gelezen

Van zondag 24 januari tot zaterdagavond 20 februari wordt de A15 ter hoogte van Rozenburg versmald van 3 naar 2 rijstroken per richting. Ook afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 vanuit Europoort is in deze periode afgesloten. In de ochtend- en avondspits kunnen files ontstaan. Weggebruikers wordt aangeraden om de spits zoveel mogelijk te mijden. De versmalling is nodig vanwege werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg tussen de A15 en de A20.

Bij knooppunt Rozenburg sluit de Blankenburgverbinding aan op de A15. Voor deze aansluiting is een eerste zogenoemde fly-over in aanbouw. Dit viaduct wordt gebouwd op een tijdelijke tafelconstructie die over de A15 staat. Hierdoor kan het verkeer op de snelweg onder de werkzaamheden door rijden. 

Om veilig te kunnen werken, is de maximumsnelheid op de A15 tijdens de gehele bouwperiode van het knooppunt teruggebracht naar 70 kilometer per uur. Bij sommige werkzaamheden aan de fly-over is het daarnaast noodzakelijk om op de A15 in beide rijrichtingen tijdelijk terug te gaan naar twee rijstroken. De eerste periode van versmalling van de A15 is van 24 januari tot 20 februari. In de zomer van 2021 is er een tweede periode. Zie ook de video hierover. 

Omleiding
Verkeer op de A15 vanuit Europoort dat in deze periode afrit 14 Rozenburg Centrum wil nemen, wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug. Nadere details en een overzicht via deze link

Afsluitingen eerste kwartaal
Voor de werkzaamheden aan het knooppunt en het aanpassen van de verkeerssituatie zijn in het eerste kwartaal van 2021 ook enkele nacht- en weekendafsluitingen noodzakelijk. De A15 is op de volgende tijdstippen in beide richtingen afgesloten tussen op- en afrit 12 Brielle (Thomassentunnel) en afrit 14 Rozenburg Centrum, inclusief de tussengelegen op- en afritten:

Van zaterdag 23 januari 22:00 uur tot zondag 24 januari 08:00 uur

Van zaterdag 20 februari 22:00 uur tot zondag 21 februari 08:00 uur

Van vrijdag 12 maart 22:00 uur tot maandag 15 maart 05:00 uur 

Het verkeer wordt omgeleid. 

Blankenburgverbinding
Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl. Een overzicht van alle werkzaamheden is te vinden op de bouwkaart.

Uit de krant

Uit de krant