Afbeelding
Afb. PR

Regionale campagne voor meer stageplaatsen in het mbo

Algemeen 174 keer gelezen

Maandag startte onder meer via www.stage010.nl een campagne waarin bedrijven in de regio Rijnmond worden opgeroepen stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn momenteel dringend op zoek naar een stageplek.

De campagne is een initiatief van mbo-opleiders Albeda, Zadkine, STC en Techniek College Rotterdam samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), de gemeente Rotterdam en de werkgeversorganisaties MKB Rotterdam Rijnmond en VNO-NCW Rotterdam. De komende weken worden werkgevers actief benaderd om stageplekken te bieden aan mbo-studenten uit de regio Rijnmond.

De initiatiefnemers vragen om geschikte stageplekken om zo de enthousiaste mbo-talenten te helpen in hun verdere ontwikkeling. Voor mbo-studenten is leren in de praktijk namelijk een cruciaal onderdeel van hun opleiding om zo hun vak te leren. Momenteel is de grootste stijging van de tekorten met name in functies als verpleegkundige individuele gezondheidszorg, mbo-verpleegkundige, helpende zorg & welzijn, (assistent) verkoper, expert IT & devices, kok, medewerker, coördinator of manager in (haven) logistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch administratief medewerker en sport & bewegingsleider. Jaarlijks starten in de regio Rijnmond 20.000 mbo-studenten in februari aan hun stage.

Stage010.nl
Op de campagnewebsite www.stage010.nl vinden bedrijven informatie over de actie en de mogelijkheden en voorwaarden die er voor bedrijven zijn om stageplekken aan te kunnen bieden. Om een mbo-student te plaatsen, is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het bedrijf een erkend leerbedrijf is. Ook worden erkende leerbedrijven opgeroepen om hun beschikbaarheid te verruimen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant