Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Grieks Restaurant Petros zet al 25 jaar het beste Griekse eten op tafel

Algemeen 1.446 keer gelezen

Brielle –Tzatziki, giros, diverse grill specialiteiten, moussaka en de heerlijkste baklava. Alles vers en naar echt authentiek Grieks recept bereid. Al sinds 1995 zet Grieks Restaurant Petros het beste van Griekenland op tafel!

Eigenaar Petros werd geboren op het vaste land in het noorden van Griekenland, in de buurt van Thessaloniki. Van oorsprong was hij muzikant en hij kwam naar Nederland om ook als zodanig aan de slag te gaan. Vanwege problemen met zijn handen, besloot hij echter om iets anders te gaan doen. In die tijd stond het Griekse restaurant Rhodos in Brielle te koop en dat nam hij over. In november vorig jaar was dit precies 25 jaar geleden.

Feestje
‘Eigenlijk is het dus tijd voor een feestje, maar vanwege Corona stellen we dat nog even uit’, vertelt Petros. ‘Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Zodra het weer kan, gaat dat er dus echt wel komen. Tijdens de eerste lockdown zijn we dicht gebleven en hebben we het restaurant helemaal opgeknapt. Nu zijn we van dinsdag tot en met zondag open voor het afhalen van gerechten. Hiermee kunnen we in ieder geval nog een klein beetje omzet maken. Wel missen we allemaal het sociale leven heel erg. Een hapje en een drankje kan nu even niet. Het is echt afwachten wanneer dat allemaal weer wel kan.’

Vers en traditioneel
Bij Petros zijn ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van echt traditionele Griekse gerechten. ‘Alles wordt hier in de keuken ook echt vers bereid’, vertelt Petros. ‘In principe hebben we het hele jaar door ook dezelfde gerechten. Veel vaste klanten komen hier namelijk ook speciaal voor een bepaald gerecht. Wij proberen altijd wel te verbeteren met ons eten. Het belangrijkste is namelijk de kwaliteit en stabiliteit van het eten. Je kan niet de ene keer die smaak en de andere keer weer een andere smaak van een gerecht hebben. Iemand komt namelijk terug, omdat ze een bepaald gerecht heel erg lekker vinden. Dan moet de smaak echt hetzelfde en altijd even goed zijn.’

Afhalen 
Net als alle andere restaurants, is Petros nu dus ook gesloten. Maar gelukkig is afhalen wel mogelijk. Hierbij kan een keuze gemaakt worden uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten die allemaal op de website zijn te vinden. Bestellingen dienen wel vooraf telefonisch te worden doorgegeven. Je krijgt dan een tijd door waarop het eten afgehaald kan worden.

Voorstraat 126
3231 BK Brielle
Tel.: 0181 416 684
www.restaurantpetros.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant