Afbeelding

Brielle Bloeit winnaar Kern met Pit Trofee Zuid-Holland!

Algemeen 420 keer gelezen

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens de Kern met Pit Dag is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. 

Alle afgeronde projecten ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee én 1.500 euro extra verdiende. In Zuid-Holland ging de winst naar Brielle Bloeit Natuurlijk Spelen. In Brielle realiseerden vrijwilligers een natuurspeeltuin. Daar kunnen kinderen nu op een laagdrempelige en vrije manier spelen, leren, (op)bouwen, genieten, ontdekken en ontmoeten in een speels landschap waar de natuur het belangrijkste aspect is. Met natuurlijke speelaanleidingen en waar de flora en fauna is aangepakt en verfraaid. Volwassenen zijn er uiteraard ook welkom. Een prachtig initiatief!

Strijden voor de Gouden Pit 
Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 5 juni tijdens het We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten
Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5500 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Afbeelding

Uit de krant