Wendy wil met haar boek laten zien dat de wereld van afscheid nemen niet alleen maar verdrietig of saai is
Wendy wil met haar boek laten zien dat de wereld van afscheid nemen niet alleen maar verdrietig of saai is

Uitvaartspreker Wendy Tuns schrijft over ontmoetingen

Algemeen 240 keer gelezen

Op 2 november is het boek ‘Doodgewone verhalen’ van uitvaartspreker Wendy Tuns-Sala (1974) van Bijzondere Woorden verschenen. In haar 150 pagina tellende boek beschrijft ze haar bijzondere ontmoetingen als uitvaartspreker.

Het boek is te bestellen via de website www.bijzonderewoorden.nl/boek. Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens. In de afgelopen jaren sprak Wendy met honderden families die een dierbare verloren. Zij schakelden de hulp in van een uitvaartspreker om het afscheid zo goed mogelijk inhoudelijk vorm te geven. Wat raakte Wendy het meest in al die gesprekken? Hoe kijkt zij terug op de uitvaarten waar zij mocht spreken? Wat sloeg de grond onder haar voeten weg, ontroerde haar, maakte haar bang en kwetsbaar? 

Er komen onderwerpen aan bod zoals, donorschap, zelfdoding, dementie, vermissing, vrijwillig levenseinde, familieruzies en verslaving. Als lezer krijg je een kijkje in de gebeurtenissen tijdens Wendy’s werk. Momenten waar je kippenvel van krijgt of verhalen die je juist een brok in je keel bezorgen. Maar er worden ook leuke herinneringen en grappige anekdotes in het boek beschreven. Wendy wil laten zien dat de wereld van afscheid nemen niet alleen maar verdrietig of saai is. Of dat er alleen maar ‘zwarte kraaien’ werken, zoals ze nog wel eens genoemd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant