Afbeelding

Hennepkwekerij ontmanteld in Vierpolders

Algemeen 988 keer gelezen

Vierpolders - Op donderdag 28 januari 2021 is een hennepkwekerij ontmanteld aan de Provenierstraat in Vierpolders. Bij de hennepkwekerij zijn in totaal zo’n 800 hennepplanten aangetroffen die direct na de ontmanteling zijn vernietigd. Bestuurlijke sluiting van het pand wordt voorbereid. 

De hennepkwekerij is geconstateerd tijdens een onderzoek van de politie. Vervolgens is de hennepkwekerij direct ontmanteld, omdat er sprake was van ernstig (brand)gevaar voor de omgeving en omwonenden. Naast het veroorzaken van een gevaarlijke situatie is het hebben van een hennepkwekerij in strijd met de Opiumwet. De gemeente Brielle treedt bestuurlijk hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Daarom wordt de bestuurlijke sluiting van het betreffende pand voorbereid. 

Meld overlast

De politie is samen met de gemeentelijke opsporingsambtenaren zeer alert op panden in de gemeente waar mogelijk illegale drugs geproduceerd, opgeslagen en/of verhandeld wordt. Het is belangrijk dat de inwoners verdachte panden of drugsoverlast melden. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De gemeente Brielle roept haar inwoners op om drugsoverlast of verdachte situatie meteen te melden. Bel daarvoor het alarmnummer 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant