Afbeelding

Roeien bij Sportstichting Je eigen Pad

Algemeen 233 keer gelezen

Brielle/Westvoorne - Helaas zijn binnensporten momenteel niet toegestaan, dus ook judo niet. Daarom is Sportstichting Je eigen Pad naar een alternatief gaan zoeken. Bij een collega sportbedrijf hebben ze een Concept 2 roeier mogen lenen en zo was een uitdaging snel gevonden.

In de Roei Experience kunnen judoka’s vooral zichzelf uitdagen door in 15 minuten tijd zo’n groot mogelijke afstand af te leggen. De eerste ronde waarin kennismaking met materiaal, techniek en vooral eigen conditie aan de orde komen, is bijna klaar en dan kunnen ze echt aan de gang. De een stapt fluitend van het apparaat, de ander total loss. Dus dat is even zoeken, want niet iedereen is bekend met roeien. In de tweede ronde kunnen ze een afstand afleggen waarbij de leermomenten van de kennismaking meegenomen worden en als de tijd het toelaat later zelfs nog een derde ronde om jezelf echt voorbij te roeien.

Ouder en kind

Ook judoka’s vanaf 9 jaar kunnen meedoen, samen met een van hun ouders. De kids roeien 5 minuten en de ouders gaan 10 minuten aan de slag. De totale afstand wordt opgeteld en zo kunnen ze kijken wie samen de grootste afstand aflegt. Op deze manier kunnen ouder en kind elkaar aanmoedigen en samen tot een beter resultaat komen. Door deze sportieve uitdaging kan de onderlinge band versterkt worden.

Coronaproof

Omdat ze nu maar 1 volwassen persoon per dag mogen ontvangen, gaat de uitdaging niet heel snel, maar de onderlinge strijd is er niet minder om. Na elke roeibeurt wordt de apparatuur schoon gemaakt en kan een dag later weer iemand anders zich inspannen.

Al met al een prima alternatieve activiteit die erg op prijs wordt gesteld door de judoka’s van Sportstichting Je eigen Pad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant