Afbeelding
Wil van Balen
#steundezorg

Rouw- en verliesgroepen: ‘Samen de balans opmaken’

Algemeen 477 keer gelezen

Brielle - Welzijn Ouderen Brielle organiseert ontmoetingen tussen mensen die een dierbare verloren hebben. Rouwbegeleidster Annette Hartlief en verpleegkundige Wilma Honnee zijn initiatiefneemsters van deze rouw- en verliesgroepen.

‘Nabestaanden hebben er behoefte aan om begrepen te worden. Het voelt goed als je met anderen kunt delen wat je doormaakt en hierin niet de enige blijkt te zijn’, vertelt Annette.

Wilma vult aan: ‘Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die je hele leven overhoop kan halen. Met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, kun je ervaringen delen, herkenning en steun bij elkaar vinden. In de warboel aan verschillende gevoelens die een verlies met zich meebrengt is het fijn om lotgenoten te ontmoeten. Samen staan we op verschillende manieren stil bij het verlies’.

Annette en Wilma vinden het fijn om iets te kunnen betekenen voor andere mensen: ‘We zien wat de ontmoetingen doen met mensen; er wordt met elkaar gelachen en gehuild’.

Deelnemers geven inderdaad aan erg veel aan de rouw- en verliesgroepen te hebben: ‘Ik heb geleerd dat rouwen hard werken is en dat hoe je het ook doet, alles hierin goed is’, ‘Ik kan mijn verdriet nu beter toelaten en verzet me er niet meer tegen’, ‘Het contact met lotgenoten helpt mij enorm; ik ben niet de enige die hiermee worstelt’.

De rouw- en verliesgroepen komen acht keer bij elkaar in vaste bezetting. Dat zorgt voor een prettige sfeer; veilige en vertrouwd. Dit voorjaar start Welzijn Ouderen daarnaast ook met eenmalige ontmoetingsmiddagen voor nabestaanden met steeds een ander thema. Annette Hartlief en Wilma Honnee verzorgen ook hiervoor de begeleiding.

Wilt u deelnemen? U bent van harte uitgenodigd!

Deze bijeenkomsten vinden plaats op iedere laatste dinsdagmiddag van de maand (23 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni) van 14.00 tot 16.00 uur aan de M.H. Tromstraat 135, 3231 XN in Brielle. Deelname is gratis.

I.v.m. corona ontvangen ze wel graag vooraf uw aanmelding via m.scova@catharina.nl of telefoon (0181) 728281 (tussen 10.00 -13.30 uur).



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant