Veel belangstelling bij de opening. Misschien was de eerste bestelling wel gratis
Veel belangstelling bij de opening. Misschien was de eerste bestelling wel gratis archief Jan Bazen

Uit de oude doos

Algemeen 655 keer gelezen

Vorige week stond er een foto in deze rubriek van Briellenaren, die wat te vieren hadden. In het foto-archief stond bij dit plaatje de opmerking dat het om Moederdag gaat en dat de foto werd genomen in 1964.

Toen kreeg de redactie een berichtje binnen van Bas in 't Veld. Hij schreef: 'volgens mij is deze foto tijdens de oprichting van de Carnavalsvereniging 'De Hobbelende bierviltjes' uit Zwartewaal genomen voor het Stadhuis van Brielle. Enkele personen herken ik, links op het bordes dhr. H. Vegter (wethouder) en en rechts met donkere hoed dhr. Rijpstra gemeenteraadslid.' Het gaf de redactie te denken. Zou het helemaal niet gaan om de Brielse Moederdag van 1964?

Wij vroegen de Spaanse Briellenaar Rens van Adrighem naar zijn mening. Hij houdt het erop dat het eerder om carnaval gaat dan iets anders. 'Rechts onder staat een ‘hoempapa band’ en naast burgemeester Van Sleen prins carnaval. Ook staat er een versierde fiets. Naast Henk Vegter, van Sleen en Jaap Rijpstra kan ik geen naam meer plaatsen.' En dan nog Jan Bazen. 'Ik weet niet wat er gevierd werd maar ik zie Arjan van de Blink erop staan, Cris Gelderland en Hans Passenier en nog een paar bekende gezichten, maar hun namen zijn mij ontschoten. Mevrouw van de Knoop van de Brielse krant zie ik ook nog en meneer Noordergraaf de juwelier.' Veel wijst er op dat de foto van vorige week om carnaval draait. Daar houden we het op. Wie weet welke specifiekere informatie nog eens komt boven drijven.

De foto van deze week laat opnieuw een aantal Briellenaren zien. De meesten staan met hun rug naar de fotograaf. Misschien herken je toch wat personen die niet voor niks naar de plek van de fotograaf gekomen waren. Wie weet waren de lekkernijen de eerste dag wel gratis. Deze uitspanning was in deze vorm nieuw voor Den Briel. De vraag is waar deze foto, het was 1968, genomen werd. Misschien was je er wel bij! Kijk links naast deze rubriek hoe je precies kan reageren. We hopen, zoals elke week, op veel telefoontjes, e-mailberichten of reacties op facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant