Doe je ook mee?
Doe je ook mee? Foto: PR

Klimaatbingo Voorne-Putten voor kids t/m 15 jaar

Algemeen 172 keer gelezen

De vier samenwerkende gemeenten van Voorne-Putten organiseren een klimaatbingo voor de jeugd tot en met 15 jaar (bovenbouw PO en onderbouw VO).

Het betreft een fotobingospel over het klimaat en loopt van maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart. Er vallen toffe prijzen te winnen (o.a. een Lego windmolen en ook nog andere prijzen).

De vier gemeenten op Voorne-Putten werken al langere tijd samen aan een van de grote duurzaamheidsopgaven, namelijk de energietransitie. Onlangs is de website www.energiekvoorneputten.nl gelanceerd.

Doel is om inwoners en belanghebbenden meer te betrekken bij de energietransitie. Dus hoe we de komende jaren de overstap gaan maken van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool naar duurzame, schone energiebronnen zoals zon en wind. Een complexe opgave waar de gemeenten ook kinderen en jongeren bij betrekken. Het gaat tenslotte over hun toekomst. Daarom organiseren ze een aantal activiteiten zoals deze Klimaatbingo voor kinderen t/m 15 jaar. Ook voor de oudere jeugd 16/18 jaar zal eind maart iets vergelijkbaars georganiseerd worden in de vorm van een online pubquiz online. Daarover volgt later meer informatie. Wil je meedoen aan de bingo, kijk dan op www.energiekvoorneputten.nl/klimaatbingo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant