Afbeelding
Wil van Balen

Opera in het Prinsenkwartier

Algemeen 180 keer gelezen

Brielle - Normaal gesproken kunt u elke eerste woensdagavond van de maand bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier naar een opera kijken. In verband met de coronamaatregelen en de goede ontvangst in februari houden ze ook in maart een operamiddag.

Op vrijdag 5 maart 2021 vertonen ze de opera Capriccio van de componist Richard Strauss. De opera kreeg als ondertitel “A Conversation Piece for Music”. Het is een opera met veel conversatie die oorspronkelijk uit 1 akte bestond. Sinds de uitvoering van 1957 bestaat de opera uit twee delen. Het verhaal speelt zich af in een kasteel in de buurt van Parijs rond 1775. Alles draait rond de vraag wat nu belangrijker is, muziek of woorden (poëzie). Gravin Madeleine heeft twee vrijers: de dichter Olivier en de componist Flamand. Elk hoort bij een ander kamp van de discussie. De gravin heeft een lichte voorkeur voor muziek. Haar broer vindt juist de poëzie belangrijk. Welke partij uiteindelijk wint, kunt u vrijdag 5 maart 2021 zien in Het Prinsenkwartier.

De vertoning begint om 14.00 uur. De zaal is open om13.30 uur. Afloop ongeveer 16.50 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 3,50 en Bonuspashouders betalen € 1,50 (Pinnen of contactloos).

In verband met de coronamaatregelen moeten bezoekers zich van te voren aanmelden. Dat kan telefonisch via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant