Allemaal in afwachting; waarvan?
Allemaal in afwachting; waarvan? archief Jan Bazen

Uit de oude doos

Algemeen 575 keer gelezen

Naar aanleiding van de foto van afgelopen week was er een discussie op facebook. Bij die discussie ging het erom of de foto van de snackbar was genomen bij Schats. Niet dus: Duco Deur, Jacqueline Smeets en Charlien van der Stoep hadden het bij het rechte eind, toen zij schreven dat het ging om de snackbar in de wijk Rugge.

Aan het Ruggeplein werd in het najaar van 1969 een aantal winkels geopend. De snackbar was er daar één van. Die snackbar zat op de hoek van het Rugge plein aan de kant van de Welleweg. Inmiddels heeft Lidl alle winkels aan de kant van de snackbar uitgekocht en is aan die kant de volledige ruimte voor de Duitse supermarktgigant.

Voor mijnheer I. van Rij, was de foto van vorige week een open boek. Hij schrijft dat hij de eerste eigenaar van de snackbar, de heer van Amerongen, goed heeft gekend. Hij kende hem als eigenaar van de snackbar, maar ook omdat beide mannen lid waren van de damclub, die huisde in café Dedert. Zij speelden daar altijd op maandagavond hun damwedstrijden. De heer van Rij en zijn vrouw zijn in 1970 in Rugge gaan wonen, maar kwamen voor die tijd al regelmatig in de snackbar. 'Dat was voor die tijd een mooie moderne en nette zaak met goede snacks. Het was er met name in het weekend altijd erg druk.'

Nog maar vier weken en dan is het weer 1 april. Ook deze keer zal de viering van 1 april niet zijn van wat de Briellenaren met z'n allen willen. Om toch een beetje in de stemming te komen en het goede gevoel rond 1 april te krijgen, zal de redactie de komende weken 1 april foto's uit het verdere en soms recentere verleden plaatsen. De eerste foto in deze serie is er eentje uit het eind van de zestiger jaren. Is het een foto die vroeg op de dag, bij aanvang van het 1 april spel is genomen? Wij willen graag weten of dat klopt. En of je de personen op de foto, of een enkeling, herkent. Welke anekdote komt er bij je op als je deze foto ziet? Schrijf of bel, zie daarvoor hier links naast de rubriek. Wij zullen ervoor zorgen dat de leukste en de meest interessante opmerkingen worden gedeeld met de lezers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant