Afbeelding

Zwemsucces voor Tessa Giele!

Algemeen 1.200 keer gelezen

Vierpolders - Woensdag 17 maart reisde Tessa Giele uit Vierpolders met enkele zwemcollega’s af naar Marseille voor deelname aan de Golden Tour Swimming. Ooit begonnen bij De Duck (Brielle) en via De Zeehond ‘73 (Rozenburg) zwemt ze alweer sinds 2018 bij Feijenoord Albion in Rotterdam. 

Vanwege corona werden het afgelopen jaar veel wedstrijden afgelast, maar ondanks alle beperkingen heeft ze toch zoveel mogelijk doorgetraind. Deze wedstrijd in Marseille was druk bezet met internationale zwemmers welke ook nog limieten probeerden te bemachtigen voor de Europese Kampioenschappen en de Olympische Spelen. Tessa had zich ingeschreven voor vijf afstanden.

Op vrijdag stond de 50m vlinderslag op het programma: met een tijd slechts 0,1 seconde boven haar PR plaatste ze zich voor de B-finale, waarin ze zich later nog iets verbeterde.

Op zaterdagochtend zwom ze tijdens de series een PR op de 50m rugslag, waarmee ze zich plaatste voor de A-finale. Ook op de 100m vrije slag zwom ze een PR (57,79), maar op dit druk bezette nummer zat een finale er niet in. Dit vond ze niet erg, want nu kon ze zich in de middag voorbereiden op haar 50m rugslagfinale. Deze prachtige race zwom ze in 28.73sec, wat opnieuw een PR was, een gedeelde 5e plaats opleverde, maar voor haar nog belangrijker: hiermee dook ze onder de limiet voor de Europese Kampioenschappen in Boedapest!

Met wat stijve spieren begon ze zondag aan de 50m vrije slag: een prima race, welke ze vooral als opwarmertje gebruikte voor de 100m vlinderslag. Ze miste met een fors PR maar net de A-finale, maar in de B-finale haalde ze nog eens bijna acht tienden van haar beste tijd af en toonde het scorebord een fraaie 1.01.00.

Kortom: een weekend om tevreden over te zijn! Maar tijd om uit te rusten is er niet, want vanaf 8 april staat de Eindhoven Qualification Meet op de kalender. Tijdens dit toernooi worden de laatste tickets vergeven voor het EK of de OS. De Spelen in Tokyo zijn voor de nog maar 18-jarige Tessa veel te vroeg, maar het is wel haar droom om ooit aan een latere editie mee te doen…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant