Hoog bezoek!!
Hoog bezoek!! archief Jan Bazen

Uit de oude doos

Algemeen 1.038 keer gelezen

Op de foto van vorige week stond een groep Spanjolen die tijdens een 1 aprilfeest uit de tijd voor het uitbreken van het coronavirus, nog met z'n allen mocht poseren. Het lijkt al zo lang geleden!

Een rits aan namen zou je de revue kunnen laten passeren. Dat doen we niet. We pikken er een enkele tussenuit. Wat denk je van Mowgli van der Loo. Wie dat is? Niet zo maar eentje! Hij is de commandant van de Spaanse soldaten. Hij nam zo'n vijf jaar geleden het stokje over van Marcel van Driel, die zo'n veertien jaar voor de troepen had gestaan. Ook hem kan je op deze foto terug zien, maar dan wel in een volstrekt andere outfit.

Mowgli is tijdens het spel de Spaanse aanvoerder, maar gedurende de hele dag is hij vanaf de vroege uurtjes ook verantwoordelijk voor alle Spanjolen en hun 'aanhang' die hij rond zich heen verzameld heeft. Verantwoordelijk is hij tot aan het allerlaatste biertje. Bijzonder is, dat Mowgli inwoner is van Alphen aan de Rijn. Jaren geleden kwam hij tijdens de herdenking van de vrede van Rijswijk Briellenaren tegen en dat werd vriendschap voor het leven. Waren het in de zeventiger jaren vooral winkeliers die het voortouw namen voor het 1 aprilfeest, tegenwoordig gaat het om allerlei Briellenaren die het 1-aprilfeest een warm hart toedragen. Daar zitten aannemers tussen, gemeenteraadsleden, winkeliers, managers, pensionado's en nog veel meer boeren, burgers en buitenlui; te veel om op te noemen. Jammer genoeg zal ook dit jaar door het coronavirus iedereen onzichtbaar blijven. We moeten het doen met de herinneringen uit 2019.

De foto van deze week heeft ook 'alles' te maken met 1 april en Den Briel. Maar wel weer uit de tijd, zoals je dat gewend bent, van de zwart-wit foto's. Een bekende Nederlandse is op de foto is uit duizenden te herkennen. Naar haar naam vragen we niet. Wat we wel willen weten, is wie ze een hand geeft en wie er toekijken. Weet één van de lezers wellicht de exacte datum van deze foto? Dat zou zo maar kunnen.

Bel 06 137 53 139, stuur een berichtje naar fotooudedoos@gmail.com of laat een berichtje achter op de face bookpagina van de webstite van de krant.

De foto van vorige week
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant