Lijkt het u leuk om achter het stuur plaats te nemen? Meld u dan aan!
Lijkt het u leuk om achter het stuur plaats te nemen? Meld u dan aan!

Vrijwilliger worden bij Buurtbus Voorne?

Algemeen 812 keer gelezen

Brielle - Buurtbus Voorne rijdt de lijndienst 192 van EBS tussen Vierpolders en Brielle. Het is een officiële lijndienst, waar iedereen (jong en oud) gebruikt van maakt. De bus wordt wekelijks van maandag tot en met vrijdag van 8:00u.-18:00u. bestuurd door vrijwilligers van de Vereniging Buurtbus Voorne.

Momenteel zijn er ongeveer 30 actieve chauffeurs, die ieder een dienst van twee uur per week achter het stuur plaatsnemen. De vereniging hoopt echter dit aantal chauffeurs structureel op 35 te krijgen. Ook de komende tijd zullen er weer chauffeurs noodgedwongen afscheid moeten nemen, omdat zij de leeftijd van 75 jaar zullen bereiken. Een leeftijdsgrens, die door veel buurtbusverenigingen wordt gehanteerd.

Mocht het u leuk lijken om ook achter het stuur van de buurtbus plaats te nemen en hiervoor zo’n twee uur van uw vrije tijd beschikbaar te stellen, dan kunt u uw belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar dienstleider@buurtbusvoorne.nl. Er zal dan contact met u worden opgenomen, waarbij al uw vragen ongetwijfeld beantwoord zullen worden. Een ding moet duidelijk zijn: u bepaalt zelf wanneer u wel of niet kunt rijden. Die flexibiliteit staat voorop.

Als u ouder bent dan 21 jaar en in het bezit van rijbewijs B, kunt u gerust een poging wagen. Het afgelopen jaar zijn tien nieuwe chauffeurs (waaronder twee vrouwen) de vereniging komen versterken. Misschien denkt u nu: “Ja, leuk. Maar wel pas als ik met pensioen ben.” Voor de vereniging is dat echter geen voorwaarde. Ook de komst van 60-‘ers wordt van harte toegejuicht. Bedenk ook: “Niet geschoten is altijd mis”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant