Bijzondere samenstelling van bijzondere voetballers
Bijzondere samenstelling van bijzondere voetballers archief WRW

Foto uit de oude doos

Algemeen 1.028 keer gelezen

Brielle - De foto van afgelopen week liet een lachende koningin Juliana zien. Er waren een paar lezers die dachten dat ze koningin Wilhelmina herkenden. Maar zij was het dus niet.

Betsy Klok uit Brielle waagde er een telefoontje aan en vertelde dat haar vader op een andere, vergelijkbare foto die ook op die dag genomen is, staat samen met de koningin. Die andere foto werd gemaakt, toen hij een bewoner van de Plantage begeleidde, tijdens de dienst in de Catharijnekerk. Het was zo'n bijzonder bezoek, dat de plaatselijke krant met een extra editie uitkwam met hoofdzakelijk foto's. Mevrouw Wageveld uit Oostvoorne vertelt, dat ze tot 2002 in Den Briel een fotozaak had, samen met haar man. Op de dag van de foto, het was 1 april 1972, heeft ze heel veel fotorolletjes verkocht. Tot 's avonds half acht stonden er bij haar klanten op de stoep. Verder noemt mevrouw Wageveld de naam van stadsarchivaris Klok die schuin achter de man staat die een hand geeft. 'Ga zo door met de rubriek. Ik kijk er elke week naar!' Josephine de Leeuw weet nog te melden dat het burgemeester van Es is, die koningin Juliana verwelkomt met in het het midden dhr. Van Delden van de ABN-bank. Adrie van der Poel herkent op de achtergrond haar schoonvader, commandant van de Rijkspolitie. Dan nog tenslotte Annemieke Kleine van Bork. Zij schrijft dat ze haar oude werkgever Dirk van Delden van de Nederlandse handelsmaatschappij aan de Voorstraat, midden op de foto met medaille om zijn nek, ziet staan!

De foto van deze week is een heel bijzondere, omdat hier niet alleen Brielse voetballers te zien zijn, maar ook landelijke heel bekende spelers. Welke beroemde club legde een voetbalbezoekje af; wanneer was dat en om welke wedstrijd ging het precies. Weet je nog de uitslag?

Bel 06 137 53 139, stuur een berichtje naar fotooudedoos@gmail.com of laat een berichtje achter op de facebookpagina van de krant.

De foto van vorige week
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant