Afbeelding

Mathijs wint hoofdprijs KlimaatBingo Voorne-Putten

Algemeen 203 keer gelezen

Regio - Afgelopen dinsdag reikte wethouder Lies van der Pol de hoofdprijs uit aan de winnaar van de Klimaatbingo Voorne-Putten. De blije winnaar is Mathijs Valk uit Rockanje. De 12-jarige Mathijs won een windmolen van Lego.

KlimaatBingo was een initiatief van Energiek Voorne-Putten en speciaal bedoeld voor kinderen t/m 15 jaar. De opdracht was om 9 foto’s in de eigen buurt te maken, die betrekking hebben op het milieu en de klimaatverandering. De foto’s moesten gemaakt zijn in de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard of Westvoorne. Naast Mathijs hebben ook Tamo Feelders uit Vierpolders, Valentijn Finkelnberg uit Spijkenisse en Kian de Jong uit Hellevoetsluis een prijs gekregen.

Deskundige jury

Alle inzendingen zijn door een deskundige jury beoordeeld. De jury bestond uit Pelle Meurink van Jong RES Nederland, de biologen Gebroeders Groen en plogger Harold Joëls. Zij kozen Mathijs als grote winnaar. Het commentaar van de jury op zijn inzending was: ‘Mathijs heeft in algemene zin hele mooie foto’s gemaakt, ze waren artistiek en origineel. Daarbij was de foto met de koeien echt een leuke opvaller en de windmolen was heel mooi op de foto gezet. Ook de foto van de led lamp is bijzonder goed gelukt en laat zien dat energiebesparing in kleine dingen kan zitten!’.

Eerste keer

De Klimaatbingo is voor de eerste keer gehouden op Voorne-Putten. Het idee achter de bingo is kinderen en jongeren meer bewust te maken van klimaatverandering en wat hun eigen rol hierin is.

Wil je meer weten over de initiatieven van Energiek Voorne-Putten kijk dan op www.energiekvoorneputten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant