Afbeelding
Column

Liefde in tijden van corona

Algemeen 248 keer gelezen

Corona maakt in Brielle mooie initiatieven los. Zoals de inwonersacties om met elkaar het zwerfvuil in eigen buurt en op bijzondere plekken op te ruimen. Het idee is simpel, maar de uitvoering niet. Het idee moet immers wel enige weerklank vinden, want anders sta je als initiatiefnemer op zeker moment in je eentje vuil te prikken. Gelukkig raakte het idee in Brielle bij heel veel mensen de goede snaar. Buurtgenoten, wijkbewoners, verenigingsleden of gewoon iedereen die mee wilde doen, werden via de sociale media opgeroepen om mee te helpen. En daar werd zeer positief en ruimhartig op gereageerd. Ook kinderen hielpen massaal mee om zoveel mogelijk rotzooi van de straat of uit de groene borders te verwijderen. Sponsoren en gemeente stelden middelen ter beschikking om de deelnemers te helpen, zoals prikkers en handige vuilniszakringen. Iedereen droeg enthousiast een steentje bij aan een schonere openbare ruimte. Bovendien voelde het ook nog eens als leuk en gezond om met een groep mensen samen iets te ondernemen. Zeker in deze corona-omstandigheden. Niets dan lof derhalve.

Ook geniet ik erg van initiatieven als bike-and-bite en walk-and-bite. Ook weer zo’n simpel idee, maar als je als ondernemers de handen ineen slaat kun je zomaar een culinair aangename én sportieve vorm van tijdsbesteding aan de Briellenaren bieden. En er hopelijk ook nog iets aan verdienen. Op zijn minst heel veel goodwill, want de mensen snakken ernaar om even uit de corona sleur te kunnen stappen. Ik vind het daarom een prachtig initiatief dat bovendien geen extra risico’s voor coronabesmettingen meebrengt. Uiteraard wel met inachtneming van de afstandsvereisten en vermijding van samenscholing. Ook kan alleen eten en drinken worden opgehaald en nog niet bij de horecaondernemers worden genuttigd. Gelukkig kon ik ook de veiligheidsregio overtuigen van de toelaatbaarheid van deze originele vorm van tijdverdrijf.

Ten slotte word ik helemaal warm van het laatste initiatief van de stichting Kunst & Cultuur. Jonge Brielse artiesten laten optreden voor mensen die het nodig hebben. Het talentrijke duo Lucia Hakbijl en Noa Kariem en de jonge talentvolle zangeres Faure, alle drie uit Brielle, verzorgden afgelopen weekend miniconcerten aan de voordeur van mensen die door anderen waren opgegeven. Allemaal verrassingsconcerten onder de titel Liefs uit Brielle. Daar gaan de harten toch van smelten?
Hartstikke positief allemaal! Weg met de zurigheid en maak weer plezier. De initiatieven laten ook zien wat samenwerking vermag. Goed om vast te stellen dat liefde ook in tijden van corona bestaat!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant