Afbeelding

Veilig zwemmen? Check je zwemwater!

Algemeen 399 keer gelezen

Regio - Vandaag is het zwemseizoen weer begonnen. Dat betekent dat medewerkers van het waterschap de kwaliteit van het zwemwater de komende maanden extra goed in de gaten houden. 

Elke twee weken neemt het laboratorium Aquon monsters op alle officiële zwemlocaties in het gebied. Zo weten ze of er ziekteverwekkende bacteriën en blauwalgen voorkomen in het water.

Veiligheid voorop
Heb je zin in een frisse duik? Check altijd vooraf de website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater. Daarin vind je alle informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Ook zie je welke voorzieningen aanwezig zijn. Tot slot vind je er snel en gemakkelijk eventuele bijzonderheden of waarschuwingen.

Schoon water is belangrijk
De waterkwaliteit staat bij waterschap Hollandse Delta altijd voorop. Schoon en voldoende water zorgt voor een prettige leefomgeving – voor mens en natuur, voor stad en platteland. Naast het controleren van zwemwater, doen ze ook andere onderzoeken bijvoorbeeld naar het effect van klimaatverandering op de waterkwaliteit. Ook voeren ze projecten uit om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals de aanleg van natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant