Afbeelding

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor informatiebalie

Algemeen 328 keer gelezen

Regio - Na de lockdown opent de Bibliotheek Zuid-Hollandse weer haar deuren. In het Cultuurhuis in Hellevoetsluis, de Merel in Rockanje en DukdalfBRES in Brielle staan er iedere dag vrijwilligers klaar voor iedereen met een (hulp)vraag. Deze informatiebalie is een samenwerking tussen Fijnjetezien, digiTaalhuis, Centrum Vrijwilligerswerk en de Vrijwilligers Academie.

Een samenwerkingsverband van lokale en regionale (taal)organisaties in de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne die inwoners ondersteunt bij:

· Het kennismaken en wegwijs worden op Fijnjetezien.nl;

· Het leren van taal, rekenen en digitale vaardigheden vanuit het digiTaalhuis;

· Het vinden van een vrijwilliger OF het vinden van geschikt vrijwilligerswerk;

· Het doorgroeien d.m.v. trainingen vanuit de Vrijwilligers Academie.

Hiervoor zoeken ze enthousiaste balievrijwilligers die tijdens de openingstijden van de informatiebalie inwoners en organisaties te woord kunnen staan en op weg kunnen helpen met hun hulpvraag.

Wat ga je doen?
Als balievrijwilliger ben je wekelijks het aanspreekpunt aan de informatiebalie. De diensten duren 2 uur en zullen volgens een rooster worden ingevuld. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers zorg je ervoor dat er altijd iemand aan de informatiebalie zit tijdens de openingstijden van de balie.

Als aanspreekpunt breng je in kaart wat de bezoekers van de informatiebalie willen, willen weten en kunnen leren. Dat doe je door aan de hand van een intakeformulier in gesprek te gaan. Als balievrijwilliger werk je zelfstandig of in klein teamverband. Na de intake ben je beter in staat op de bezoeker direct te helpen bij zijn of haar vraag of kun je een betere doorverwijzing doen.

Extra uitdaging? Word intaker of taalmaatje bij het DigiTaalhuis
Als intaker ben je wekelijks het aanspreekpunt tijdens de spreekuren van het digiTaalhuis. De spreekuren duren 2 uur. Het tijdstip van de spreekuren is nog niet bekend. Als intaker breng je in kaart wat de bezoekers van het digiTaalhuis willen en kunnen leren. Dat doe je door aan de hand van een uitgebreid intakeformulier in gesprek te gaan. Als intaker werk je zelfstandig of in klein teamverband. Na de intake ben je instaat om een match te maken tussen de vraag en het aanbod. Het aanbod is onder verantwoordelijkheid van de coördinator van het digiTaalhuis inzichtelijk gemaakt.

Daarnaast ben je ook het eerste aanspreekpunt voor de taalvrijwilligers, je kan advies geven over de collectie en een match maken voor de taalmaatjes. Deze rol vraagt om een netwerker, goede gesprekspartner en de nodige interesse in administratieve processen.

Wat vragen ze van jou?

· Je hebt interesse in taal en in andere culturen;

· Mensenkennis, goede gespreksvaardigheden en het vermogen om iemand snel op zijn gemak te stellen;

· Je bent discreet en zorgvuldig in het omgaan met persoonlijke gegevens;

· Je vindt het leuk om mee te denken;

· Omgaan met een stukje administratie en het werken met de computer is voor jou geen probleem.

Wat bieden zij jou?

· Een leuke en representatieve functie in de publieke dienstverlening;

· Contact met nieuwe mensen met verschillende achtergronden en culturen;

· (Gratis) trainingen en workshops via o.a. de Vrijwilligers Academie;

· Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling van de dienstverlening;

· Een gratis bibliotheekabonnement.

Voor deze vrijwilligersfuncties vragen zij kosteloos een VOG-verklaring voor je aan. Deze aanvraag verloopt via Stichting PUSH. Daarnaast val je onder de vrijwilligersverzekering van Stichting PUSH.

Wil je meer weten?

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden? Deze vacature sluit op maandag 17 mei 2021. Reageren kan door een mailtje te sturen naar n.vanstraaten@stichting-push.nl. Schrijf daarin een stukje motivatie, wat achtergrondinformatie over jezelf en voor welke locatie je reageert (Brielle, Hellevoetsluis en/of Westvoorne). Van 18 tot en met 21 mei plannen zij digitale kennismakingsgesprekken in via Whereby. Daarvoor sturen zij een aanmeldlink door.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Nick van Straaten (Stichting PUSH) via het telefoonnummer: 0642097731.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant