de drie centraal gelegen pandjes zijn er van binnen en van buiten tegenwoordig heel anders uit
de drie centraal gelegen pandjes zijn er van binnen en van buiten tegenwoordig heel anders uit foto archoef Brielse familie

Foto uit de oude doos

Algemeen 1.242 keer gelezen

Zoals elke week heeft de redactie weer leuke, spontane reacties binnen gekregen op de foto uit de oude doos van afgelopen week. Dank daarvoor!

De 81 jarige mevrouw van der Mast – Heijmans uit Den Briel was de eerste die reageerde. Zij vertelde dat het ging om het pand waar nu Expert van der Groef haar radio’s, tv’s en wasmachines verkoopt. Mevrouw van der Mast heeft helemaal gelijk. In de tijd dat zij nog een stukje jonger was, was er Modehuis Modern in gehuisvest. Daar kwam ze met enige regelmaat voor haar kleding. Ze vertelde ook over een garage die er voor die tijd in gevestigd was. Ook dat klopt als een bus!

Jan van Pelt belde en zei dat hij weer eens wilde reageren. Hij wist onder andere te vertellen, dat de toenmalige eigenaar van het Modehuis de heer Vlielander was. Hij werd door de Briellenaren ‘Beertje’ genoemd. Over het waarom van die bijnaam had Jan geen informatie.

En dan was er, naast Charlien van der Stoep, Karin Poortman en Gretha Klink – Lobs, die het alle drie bij het juiste eind hadden, nog de uitgebreide reactie van Jos Passenier. Hij is één van de gebroeders Passenier, die het winkelpand exploiteren met hun Expert van der Groef.

Jos schrijft: ‘ Uiteraard herken ik de foto van ons huidige Expert winkelpand. Wij hebben dit pand gekocht in 1995 van de familie Langendoen. Zij waren daar gevestigd met hun damesmode winkel Modern. We kregen een tip van de broer van mevrouw Langendoen, die ook in de Vischstraat gevestigd was met herenmode Tony’s Menshop. Daar is nu het Doosje van Lobs gevestigd. Het leuke is, dat wij nog steeds post ontvangen van leveranciers van het toenmalige Modern en nog steeds geadresseerd aan de damesmode Modern. We krijgen ook mensen in de winkel die gewerkt hebben bij de winkel van de familie Langendoen en natuurlijk mensen die voorheen de winkel van Modern bezochten. We krijgen ook nog wel te horen dat er vroeger een garagebedrijf in heeft gezeten met een showroom. Nel Blok- Hage wist mij te vertellen, dat haar vader bij het garagebedrijf gewerkt heeft en dat zij daar met haar familie boven gewoond heeft. Ik kan me dit als kind ook nog wel herinneren. Onder het plafond zit nog een stalen balk waar ze vroeger waarschijnlijk motoren mee uit een auto konden takelen. Mevrouw Langendoen woont op dit moment in Delft.’

Rens van Adrighem tenslotte, schrijft dat in de tijd voor het modehuis er de ‘Centraal garage’ in was gevestigd. Zij verzorgden ook taxiritten. Uit die tijd stammen wat foto’s waar voor het pand trotse mannen op te zien zijn, inclusief een glimmende auto!

En dan nu de nieuwe foto van deze week. Een paar weken geleden kreeg de redactie een bijzondere foto toegestuurd met daarop een foto van enkele Brielse geveltjes. De foto is in ieder geval van voor 1975!. Drie pandjes op deze foto zijn van binnen -en ook voor een deel van buiten- stevig verbouwd. Waar hebben wij het over? Feit is, dat veel Briellenaren daar in de loop van de tijd binnen zijn geweest en er ook nu nog wel binnen lopen! Geef uw reacties aan ons door. Zonder uw reacties is er geen rubriek: bel naar nummer 06 137 53 139 of schrijf naar fotooudedoos@gmail.com.. Een berichtje achterlaten op de Facebookpagina van de krant, kan ook. Zoals altijd zijn we weer reuze benieuwd!

Modehuis Modern
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant