Afbeelding

Grote zorgen om Plas van Heenvliet

Algemeen 504 keer gelezen

Brielle/Zwartewaal - De PvdA fracties van Waterschap Hollandse Delta en Brielle hebben, samen met bewoners, een werkbezoek afgelegd aan de omgeving van de Plas van Heenvliet.

Deze plas is voor deze politici al lange tijd een grote zorg, vanwege verontrustende vervuiling in de plas. Die zorgen zijn nu nog groter geworden, nu gebleken is dat de Thermisch Gereinigde Grond (TGG), die in hoge heuvels rondom het terrein gestort is, mogelijk uitgeloogd is in het water van een aangrenzende sloot.

Hoewel de oorzaak nog niet duidelijk is, zijn in de afgelopen week hiervoor door Waterschap Hollandse Delta spoedmaatregelen genomen. Waar deze fracties zich echter nog meer zorgen om maken, zijn de plannen om in de toekomst een recreatiegebied aan te leggen en zwemmen in de Plas van Heenvliet mogelijk te maken.

Ondanks het feit, dat de plas gelegen is in een schitterende omgeving, waar de natuur zich goed ontwikkeld, lijkt het plan voor zwem- en viswater geen goed idee. Een wandel- en natuurgebied zou een verstandiger oplossing zijn om iets te maken van dit gebied en open te stellen voor toeristisch gebruik. De fracties hebben respectievelijk aan de gemeente en Waterschap Hollandse Delta nadere vragen gesteld en om overleg gevraagd.

In de vragen die ze in het verleden gesteld hebben, hebben ze ook al gewezen op het gevaar van uitlogen van de TGG naar omringende sloten. Naar aanleiding van een mail van 25 mei jl. blijkt dat er nu plotseling paniek is ontstaan over de vervuiling in de sloot aan de Wieldijk. En dat terwijl eerdere reacties waren, dat dit niet mogelijk zou zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant