Afbeelding
Dagboeknotities

Vraag aan de koning

Algemeen 125 keer gelezen

Ineens is er fantastisch nieuws. We kunnen geprikt worden in onze eigen gemeente. Nou ja, voor Briellenaren en Westvoornaars is Hellevoetsluis nog niet de eigen gemeente, maar toch wel bijna. We hebben het immers slechts over een verschil in tijd, niet in afstand. Als we in 2023 allemaal in Voorne aan Zee wonen, dan kun je er het beste nu al aan wennen.

In Westvoorne en Brielle werden priklokaties gesloten, maar in Hellevoetsluis gaat er een open. Al op 11 juni! Met Kerst was het vaccin er en reeds nu kunnen wij hier op Voorne een vaccinatie in onze eigen buurt krijgen. Sommige dingen kunnen zo snel geregeld worden, je staat ervan versteld. Ik zou bij wijze van spreken mijn prik op de fiets kunnen gaan halen. Op de fiets! Ware het niet dat ik al een afspraak heb voor ergens in Verweggistan.

Nou, zoú ik natuurlijk kunnen bellen met de GGD of die afspraak verzet kan worden. Maar ja, bellen met de GGD. Wat zal ik daar nog over zeggen? Laten we er geen grappen over maken, de mensen daar worden gek van ons. Nou moeten ze ineens weer zorgen dat alle zestigers die geen AstraZenica wilden iets anders krijgen. En niks niet aansluiten achter in de rij, nee, gaat u rustig voor, de rest wacht nog wel even.

En dan dat gedoe met het gele boekje. Speciaal gemaakt om je vaccinaties in te laten aantekenen. Handig. Maar nu even niet. Een stempel erin? Kon niet. Niet nodig ook, volgens De Jonge. Zinloos. Alhoewel, toen het volk begon te morren – we willen met vakantie, mét ons gele boekje – toen kon het eigenlijk toch ook weer wel. En nu stempelen de GGD’ers er lustig op los. Al geweest en stempel gemist? Kan alsnog geregeld worden. Vraag me niet hoe, misschien bellen?

Arme, arme GGD’ers op de werkvloer. Wat die allemaal al niet voor grappen, grollen en rotopmerkingen naar hun hoofd gekregen hebben. Laten we vriendelijk voor ze zijn. Ze kunnen het ook niet helpen dat ze aangestuurd worden door een clubje mensen die niet pandemiebestendig bleken. Ze functioneren lekker in rustige tijden, maar er moeten geen onverwachte dingen gebeuren.

Misschien kunnen we alle hardwerkende telefonisten en prikkers ook officieel uitroepen tot Helden van de Zorg? Of zou dat verkeerde verwachtingen wekken? Dat ze denken dat ze een financiële beloning krijgen? Onmogelijk natuurlijk. Als je geld wil verdienen in tijden van paniek, dan moet je niet in de zorg gaan werken of bij andere hulpverleningsdiensten. Les één voor mensen die rijk willen worden: nóóit op een werkvloer gaan staan. Wél even kijken wat ze nodig hebben op die werkvloer. Mondkapjes bijvoorbeeld. Zorgen dat je ze ergens inkoopt en dan leveren maar.

Als een financiële beloning onhaalbaar is, zou een mooi lintje dan niet leuk zijn als blijk van erkenning? De koning gaf er een aan zijn vrouw. Ze deed haar werk goed, volgens hem. Dan kan hij er toch wel wat bij laten maken voor al die hardwerkende onderdanen?

Majesteit, alstublieft, doe iets!

Uit de krant

Uit de krant