Afbeelding
Niels Braal

Nieuwe website Kunst en Cultuur Brielle gelanceerd

Algemeen 453 keer gelezen

Donderdag 22 juli werd de nieuwe website van Stichting Kunst en Cultuur Brielle gelanceerd door wethouder Robert van der Kooi in BREStheater. Dit gebeurde onder genot van een hapje en een drankje en optredens van jonge cultuurmakers Taylor Made en Lucia & Noa.

De website maakt van drie websites (cultuurwebbrielle.nl, ccpobrielle.nl, kunstencultuurbrielle.nl) één. In het eerste deel, de Cultuuragenda, vindt de geïnteresseerde bezoeker alles wat er te doen is op cultureel gebied in de gemeente: tentoonstellingen, workshops, creatieve cursussen, concerten, lezingen en meer. Culturele verenigingen, cultuurmakers en instellingen in Brielle hebben hier elk een eigen visitekaartje met contactgegevens. En er is nog veel meer: de kunstwerken die je ziet in het openbaar straatbeeld van de gemeente zijn in dit gedeelte op te zoeken bijvoorbeeld.

Voor cultuurmakers

Het tweede onderdeel op de website, ‘Voor cultuurmakers’, is er voor de cultuuraanbieders zelf: zij kunnen hier vinden hoe zij ondersteuning kunnen krijgen bij het organiseren en promoten van culturele evenementen, hoe zij zich kunnen verbinden met andere cultuurmakers en hoe zij hun aanbod kunnen professionaliseren en leden kunnen werven / behouden.

Cultuur op school

Het onderdeel ‘Cultuur op school’ toont het cultuurmenu voor de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Gemeente Brielle. Het in aanraking komen met cultuur is belangrijk voor kinderen, want het stimuleert hun ontwikkeling. Het Briels aanbod (erfgoedspoor), het actuele aanbod van Kunstgebouw, het komende talentonwikkelingsprogramma voor middelbare schoolleerlingen en alle achtergrondinformatie is na te lezen in dit gedeelte.

Cultuurweb

Maar ook het Cultuurweb blijft bestaan: veel culturele instellingen in Brielle hebben een website die technisch door Kunst en Cultuur Brielle wordt gefaciliteerd. Deze zijn ook op de site te vinden.

De website is met hulp van velen tot stand gekomen, Stichting Kunst en Cultuur Brielle wil iedereen bedanken die heeft meegedacht en geholpen! Kijk op: www.kunstencultuurbrielle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant