Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Concerten en exposities in de Sint Catharijnekerk

Algemeen 598 keer gelezen

Op maandag 2 augustus, aanvang 20.15 uur zal het wekelijkse zomerorgelconcert in de Sint Catharijnekerk te Brielle worden gegeven door Adriaan Hoek met muziek van Bach, Mendelssohn en Liszt, (Fantasie und Fuge Ad Nos). De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Voorafgaand aan dit concert zal om 19.00 uur het wekelijkse concert op de beiaard van de Catharijnetoren worden gegeven door Klaas de Haan. Er zal muziek klinken van o.a. Sweelinck, Tsjaikovski, Albeniz en Debussy. De toegang is gratis; wel wordt een gift gevraagd bij de uitgang. Het concert is bij te wonen op de luisterplaats bij het Merulahuis tegenover de toren, waar stoelen staan opgesteld. Koffie of thee is gratis, bovendien is het concert vanuit de beiaardierskamer in de toren te volgen op een scherm. 

In de Sint Catharijnekerk zijn tevens twee exposities van Willy Groot en Malang Sane (keramiek sculpturen en Afrikaanse Schilderkunst) te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag 10.30 uur tot 16.30 uur en zondag 12.00 uur tot 16.00 uur. De organisatie is in handen van de Culturele Commissie Sint Catharijne te Brielle. Meer info: www.catharijnekerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant