Jeanet Gerssen wordt symbolisch weggeschoten door wethouder Martijn Hamerslag.
Jeanet Gerssen wordt symbolisch weggeschoten door wethouder Martijn Hamerslag. Foto: Martin M. Marcus

Jeanet Gerssen loopt het Pieterpad voor Hulphonden

Algemeen 274 keer gelezen

Spijkenisse - De symbolische start van Nederlands langste wandelroute, het Pieterpad, lag afgelopen vrijdagvond even in de winkeldeur van Rutten Schoenen in het centrum van Spijkenisse.

Jeanet Gerssen begon daar, vol goede moed, aan de grootse onderneming in haar leven. Zij wil in 21 dagen het bijna 500 kilometer lange Pieterpad afleggen. Dat doet ze allereest om een vervelende periode in haar leven af te sluiten, maar daarnaast ook om een goed doel te steunen.

Zondag is de echte start in het Groningse Pieterburen. Maar vrijdag kon de stichting Hulphond Nederland al een enorme donatie van ruim 6.400 euro tegemoet zien. Dit bedrag is al voor de start van de wandeltocht bijeen ‘gelopen’.

Jeanet gaat niet helemaal alleen op pad. Haar partner gaat mee op de fiets. Daarop zijn alle spullen gebonden om onderweg overnachten. Zo hier en daar mag ze bij mensen, die deze actie ondersteunen, blijven slapen. Diverse wandelaars hebben aangeboden onderweg ook een stukje mee te lopen. 

Tijdens de tocht kan de actie van Jeanet ook worden gesteund. Informatie is te vinden op: https://helphulphond.nl/p/Hulphond-Nederland/Pieterpad-voor-Hulphond-Nederland/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant