Het Fijnjetezien-terras is altijd gezellig!
Het Fijnjetezien-terras is altijd gezellig!

De Week van de Ontmoeting

Algemeen 218 keer gelezen

Brielle - Kom erbij! In de Week van de Ontmoeting staat ontmoeting en verbinding centraal. Deze week is van 30 september t/m 7 oktober. Iedereen, jong en oud, kan eraan deelnemen door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Samen maken we van de Week van de Ontmoeting een succes!

In Brielle worden al een aantal activiteiten georganiseerd door organisaties als Kwadraad, stichting PUSH, stichting MEE, Catharina, Thuis op Voorne en Careyn. Maar er is natuurlijk plaats voor meer! Activiteiten van bovenstaande organisaties vind je terug in de kalender van september en oktober, onlangs geplaatst op de Gemeentenieuwspagina Brielle in deze krant. En natuurlijk zijn alle activiteiten ook te vinden op www.fijnjetezien.nl. Heb jij nog een activiteit die je graag in de agenda geplaatst ziet? Schrijf je in op de website van Fijnjetezien, maak eventueel een mooie pagina aan en plaats je activiteit in de agenda. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Stuur dan een mail naar info@fijnjetezien.nl of kom langs. Dat kan in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES op maandagmiddag van 14.00 – 16.00 uur of donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. 

Behalve het digitale buurtplatform waar je dus alles kunt vinden over organisaties, elkaar helpen, vrijwilligerswerk of zomaar iets wat je wilt delen, zijn er ook buurtverbinders actief. Eén van deze buurtverbinders is Marianne Stolk. Zij vertelt graag waarom zij buurtverbinder is geworden: Nadat zij de oproep in de krant had gelezen was zij gelijk geïnteresseerd. Ze voelt zich betrokken bij Brielle en helpt mee bij diverse vrijwilligersactiviteiten en zet zich o.a. ook in voor de Vereniging Maarland Bewoners. Voor Fijnjetezien is zij één van de buurtverbinders die het Fijnjetezien-terras organiseert. Helaas heeft dit vanwege corona een tijd stilgelegen, maar zij hoopt binnenkort toch wel weer te starten. Hopelijk kan dat in de Week van de Ontmoeting. Het Fijnjetezien-terras biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een lekker kopje koffie, ideeën uit te wisselen en af en toe te luisteren naar een interessante presentatie. Samen met de Bibliotheek zijn ze, dat wil zeggen Fijnjetezien en Centrum Vrijwilligerswerk, op zoek naar nog meer mensen die hun team kunnen komen versterken! Zie jij het zitten om tijdens een tijdvak van 2 uur een aanspreekpunt te zijn voor een informatiebalie in het Cultuurhuis? Je helpt dan bij vragen over Fijn je te zien of vrijwilligerswerk of verwijst door naar de juiste organisatie. Ook nieuwe buurtverbinders zijn van harte welkom! Wil je helpen om Fijnjetezien nog bekender te maken? Stimuleren dat mensen elkaar ontmoeten? Verhalen optekenen en delen? Meld je dan aan bij a.vandernoord@brielle.nl en zij verwelkomen je graag en zeggen: Fijn je te zien!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant