Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Restaurant Paviljoen de Duinrand: ‘Alles draait bij ons om gastvrijheid’

Algemeen 541 keer gelezen

Jeroen Maree is bedrijfsleider/directeur van Restaurant Paviljoen de Duinrand in Oostvoorne. Hij werkt er inmiddels 8 jaar en begon er destijds als chef-kok. Met enige regelmaat helpt hij, als het druk is, nog steeds met veel plezier mee in de keuken.

‘Sinds 4 jaar mag ik als eindverantwoordelijke aan het roer staan van dit prachtige bedrijf’, vertelt Jeroen enthousiast. ‘Samen met een geweldig team heb ik het geluk om hier elke dag vol passie en enthousiasme te mogen werken!

Het restaurant is gesitueerd op een unieke plek en staat erom bekend dat ze een erg prettige service hebben richting hun gasten. Jeroen: ‘Wij proberen altijd nèt iets meer te doen dan dat de gast verwacht, dat is voor ons gastvrijheid! Dus iets sneller dat drankje serveren, zorgen dat iedere gast het naar zijn zin heeft, even die jas aannemen bijvoorbeeld. Daarbij maakt het niet uit of het een vergadergast is of dat iemand komt genieten van onze heerlijke koffie met appeltaart. Iedere gast moet zich welkom voelen, dat staat voor ons echt op nummer één. Daaraan gekoppeld willen we een constante goede kwaliteit bieden. Ons team is daarbij heel erg belangrijk. Met hun kennis en kunde, inzet en passie zijn zij gemotiveerd om elke dag onze gasten het naar hun zin te maken en in het zonnetje te zetten. Ik doe dit dus echt niet alleen, het draait eigenlijk juist om het team waarop ik volledig kan bouwen. Teamverband, gastvrijheid, kwaliteit, beleving en service, dat zijn onze pijlers. Het team wat vast in dienst is, vullen wij aan met oproepkrachten. Maar eigenlijk zien we het altijd als één groot team. Gemiddeld werken we met zo’n 30 mensen in totaal. Het restaurant is het hele jaar open. In het laagseizoen vijf dagen in de week en in het hoogseizoen zeven dagen. Het laagseizoen loopt ongeveer van september tot maart en daarna, als het weer goed is, gaan we dan weer zeven dagen in de week open. In het laagseizoen zijn we geopend van woensdag tot en met zondag. Wel is het in de horeca momenteel erg moeilijk om aan personeel te komen. Dat was al langer aan de gang, maar is door corona nog erger geworden. Ook wij zouden dus graag nog extra personeel aan ons team willen toevoegen.’

Vorig jaar heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden, waarbij echt alles vernieuwd is. Hiervoor zijn ze in januari 2020 dicht gegaan om als eerste een nieuwe keuken te bouwen. Jeroen: ‘We hebben nu een prachtige zaak, met een nieuwe open keuken met alles erop en eraan en daar zijn we enorm trots op. Aansluitend hebben we het restaurant en de zaal ernaast helemaal gerenoveerd. De planning was vervolgens om met de Pasen een leuke opening te hebben, maar corona gooide roet in het eten en van de sluiting voor de verbouwing gingen we over naar een lockdown. We mochten toen pas in juni weer open. In oktober gingen we vervolgens weer in een lockdown en hebben we de mogelijkheid tot het afhalen van eten in het leven geroepen en zijn we ook gaan bezorgen. Hiermee hebben we het best druk gehad en leuk was het ook om te zien dat heel veel vaste gasten vaak bij ons bestelden. Daar zijn we erg dankbaar voor. In totaal zijn we bijna zeven maanden dicht geweest en dat heeft echt heel veel impact gehad. We zijn dan ook blij dat veel vaste gasten ons trouw bleven en toch ook nieuwe gasten ons nog steeds weten te vinden.’

Het restaurant heeft een brede menukaart. Eigenlijk staat er voor alle doelgroepen, jong en oud, mensen met en zonder kinderen, wel wat op de kaart. Jeroen: ‘We hebben zowel lokale mensen te gast als toeristen. We zitten midden in een natuurgebied waar heel veel gerecreëerd wordt en daardoor is er veel aanloop. Een heerlijke club-sandwich voor de lunch tot aan sushi die we zelf maken, dry-aged vlees, verschillende seizoengerechtjes waarmee je zelf je menu kunt samenstellen, maar bijvoorbeeld ook drie- of viergangen menu’s. Ook hebben we allemaal kleine desserts, zodat mensen hun eigen grand-dessert kunnen samenstellen. We hebben een ambachtelijke keuken, dus onze manier van koken en onze beleving van hoe smaak en kwaliteit moet zijn, maakt dat wij al onze producten zelf maken. Dus soep, dressing en sausjes en dergelijke zijn allemaal huisgemaakt. Dat vergt meer arbeid en inzet, maar dat proef je wel weer terug op het bord. Toch zijn we vriendelijk geprijsd, want ook dat vinden wij belangrijk. We bieden ook vegetarische gerechten aan en heb je een speciale dieetwens, dan is dat uiteraard ook bespreekbaar.’

Ook als trouwlocatie is De Duinrand bijzonder geschikt. Er is een prachtige tuin met een mooi prieel. Het ligt middenin de natuur en er is een aparte ruimte met een eigen entree. ‘Bij ons kun je ook de hele dag doorbrengen’, besluit Jeroen. ‘De gasten hoeven nergens anders meer heen. Alles op één plek dus en ook dat is echt uniek!’

Restaurant Paviljoen de Duinrand
Zuidoever Oostvoornse Meer
Strandweg 4, 3233 CW Oostvoorne
Tel. 0181-482540
info@paviljoendeduinrand.nl
www. paviljoendeduinrand.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duinrand
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant