Afbeelding

Creatieve Proeverij 65+

Algemeen 284 keer gelezen

Nooit te oud voor een try-out! Kom gratis en vrijblijvend een keertje mee zingen, schilderen, acteren, dichten, mozaïeken of bewegen om te kijken of een creatieve cursus misschien iets voor je is. Op zaterdag 11 september organiseren 9 kunstenaars samen met de sociaal makelaar en Kunst en Cultuur Brielle creatieve workshop voor Brielse senioren.

In de Gaffelaar te Zwartewaal geeft Margareth van Rooijen een voorproefje van de cursus waarbij naar aanleiding van het bekende stuk Midzomernachtsdroom toneeloefeningen worden gedaan. Magda Haan laat je op deze locatie ervaren hoe je op basis van beelden en zintuigen een gedicht kan schrijven. Galerie Kunst In Uitvoering te Zwartewaal is de plaats waar Marlies Verda laat zien wat je in haar cursus ‘Weg van de snelweg’ kan verwachten. Deze cursus gaat over nieuwe paden bewandelen veelal binnen de gemengde techniek (collage krijt acryl stempelen afdrukken abstract etc). Ze daagt je voortdurend uit je grenzen af te tasten en te overschrijden!

Zangdocent en dirigent Rusne Jakaityté gaat in het Dijckhuis te Vierpolders 3 nummers met de groep zingen; ‘Laat de zon in je hart’, ‘Dromen zijn bedrog’ en ‘Witte rozen uit Athene’. Voor wie liever met de handen iets moois creëert kan in het Dijckhuis terecht bij Isabelle Gavelle voor een kennismaking met mozaïek. Maak bijvoorbeeld een vaas, windlicht of meesballenhouder.

In BREStheater te Brielle laat regisseur Mirjam Stolk samen met Marga en Winny zien hoe leuk toneel spelen is! Na een kennismakingsronde ga je aan de slag met oefeningen die erop gebaseerd zijn je zelf vrij te voelen om een rol te spelen. Ook in BREStheater geeft Lenneke Mietes een introductie op Pilates PURE: een zeer toegankelijke training van lijf en leden, deels op muziek en deels in stilte, deels staand en deels op een mat op de vloer. Heldere instructies in een fijn tempo, afgestemd op de groep. Je voelt direct hoe de les jouw lichaam sterker én soepeler maakt.

Schuif in het Prinsenkwartier aan bij Cristina Vaudo voor een introductie schilderen. Daar is ook zangdocent Astrid de Klerk te vinden, die je met zang, muziek en beweging wil laten ervaren hoe heerlijk zingen kan zijn!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij de betreffende kunstenaars, via marianne@kunstencultuurbrielle.nl of telefonisch op 06-18532359. Kijk voor meer informatie op https://kunstencultuurvoorne.nl/creatieve-proeverij-65-2/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant