De beeldjes zijn gemaakt van restanten, namelijk de wortels van gekapte teakbomen
De beeldjes zijn gemaakt van restanten, namelijk de wortels van gekapte teakbomen

Houten beelden uit Indonesië in de Wereldwinkel

Algemeen 458 keer gelezen

Brielle - Deze handgemaakte houten eenden van Sarana worden vervaardigd in Indonesië.

De makers maken deze beeldjes van restanten, namelijk de wortels van gekapte teakbomen. Normaal gesproken worden die weggegooid; nu wordt er op milieubewuste wijze iets moois mee gedaan. Bovendien worden ze vervaardigd volgens fairtrade principes; de producenten, voornamelijk vrouwen, werken onder menswaardige arbeidsomstandigheden en ontvangen een eerlijke prijs voor al hun werk. 

Wereldwinkel Brielle verkoopt ook andere houten dieren, zoals olifanten, katten en uilen van dezelfde producenten.
Wist u dat eenden ook een spirituele betekenis hebben? In veel culturen staat de eend voor bijvoorbeeld vertrouwen, troost en moederschap. Ook symboliseert de eend, vanwege zijn dikke verenpak, het vermogen tot zelfbehoud en zorg voor zichzelf.

Als u dus een mooi fairtrade cadeau zoekt, voor uzelf of iemand anders, denk er dan eens aan om de Wereldwinkel in de Voorstraat te Brielle een bezoekje te brengen. Want of deze houten beelden nu in een kinderkamer of in de woonkamer staan, overal komen ze prachtig tot hun recht. De winkel is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Dus kom eens geheel vrijblijvend binnen kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant