Afbeelding

Samenwerking tegen illegale hennepteelt

Algemeen 247 keer gelezen

De gemeenten Westvoorne en Brielle werken vanaf nu samen met de gemeente Rotterdam om illegale hennepteelt aan te pakken. De partijen hebben dit deze zomer vastgelegd in een samenwerkingsconvenant. Op deze manier willen Westvoorne en Brielle nog meer inzetten op het tegengaan van illegale hennepteelt.

De twee gemeenten gaan hierin nauw samenwerken met de gemeente Rotterdam. Rotterdam beschikt als grotere gemeente over een eigen specialistisch hennepteam. Dit hennepteam zal zich nu samen met politie en Stedin ook bezig houden met controles in Westvoorne en Brielle. Hierdoor kunnen aanwijzingen van mogelijke hennepplantages door de partijen gezamenlijk worden nagelopen waardoor illegale teelt sneller wordt opgespoord. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat er na de vondst beter onderzoek gedaan kan worden naar de criminelen die zich met hennepteelt bezig houden. Westvoorne en Brielle volgen hierin de gemeente Hellevoetsluis die al eerder de samenwerking met Rotterdam aanging.

Veel illegale hennepteelt vindt plaats in woningen. Ook in Westvoorne en Brielle worden kwekerijen in huizen gevonden. Dit zorgt voor grote veiligheidsrisico’s. Woningen zijn uiteraard niet geschikt om hennep op grootschalige wijze te telen. Er is een grotere kans op brand door slecht aangelegde installaties en niet goed uitgevoerde aanpassingen aan de woning. Kortsluiting, oververhitting, waterlekkages en vergiftiging door gassen en pesticiden zorgen voor onveilige situaties voor omwonenden.

De meeste illegale plantages worden ontdekt door oplettende inwoners. Vermoedt u dat er ergens een illegale hennepplantage is? Meld dit dan bij de politie via 0900 8844, of via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen, of bij de gemeente Westvoorne via 14 0181 of gemeente@westvoorne.nl, gemeente Brielle via 14 0181 of info@brielle.nl. Meldt u liever anoniem dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem. U belt dan met 0800 7000 of doet uw melding via Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. U hoeft uw naam niet te geven. Niemand weet wie de melding doet. Kijk voor meer tips of adviezen op https://www.politie.nl/onderwerpen/hennepkwekerij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant