Woonproject Acapella onderdeel van de nieuwe wijk Stadsdorp 3223 in Hellevoetsluis begint steeds meer vorm te krijgen. (Foto: Wil van Balen)
Woonproject Acapella onderdeel van de nieuwe wijk Stadsdorp 3223 in Hellevoetsluis begint steeds meer vorm te krijgen. (Foto: Wil van Balen)

Er wordt gebouwd op Voorne-Putten

Algemeen 797 keer gelezen

Bouwen, bouwen, bouwen! Dat is de luide roep die klinkt namens veel bewoners op Voorne-Putten.

De gemeente Hellevoetsluis zet in op doorstroming binnen de woningmarkt, ook in gemeente Nissewaard en Brielle staat een aantal bouwprojecten op stapel. Westvoorne zit middenin een beslistraject voor de bouw van een aantal woningen.

Met de provincie en 14 regiogemeenten zijn begin 2019 afspraken gemaakt. In het Samenwerkingsverband Wonen staat dat de regio Rotterdam moet uitbreiden met 54.000 woningen vóór 2030. Gemeenten en woningcorporaties zetten zich in voor een betere balans van het woningaanbod in de regio. De provincie Zuid-Holland stuurt erop aan het woningtekort als één gemeente Voorne aan te pakken. Om de woningbouwprojecten te versnellen, heeft de provincie zelfs een heuse Vliegende Brigade opgericht. Deze kan expertise uitlenen om bouwprojecten sneller te doen verlopen.

In iedere woonplaats zijn wel bouwplannen gaande, of in voorbereiding. We hebben een aantal van deze bouwprojecten voor u op een rijtje gezet. In Hellevoetsluis vallen binnen het project Stadsdorp3223 in de wijk Nieuw-Helvoet drie deelprojecten: Het Woonproject Acapella zit in de 1e fase. Het arbeidsintensieve grondwerk is zo goed als gereed en in 2022 zullen de appartementengebouwen opgetrokken worden. At Home 3223 is nagenoeg gerealiseerd en wordt dit jaar opgeleverd. Tot slot het project DOK 3223 aan de Moriaanseweg Oost, hiervoor zijn de voorbereidingen zijn in volle gang. De heiwerkzaamheden voor de uitbreiding van project De Nieuwe Vesting zijn zo goed als afgerond en het project De Veerhaven aan het Haringvliet start op korte termijn. Verder wordt op het oude terrein van de Toyota garage langs de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn het project Rijks Buiten voorbereid. Verreweg het grootste aantal woningen dat gebouwd zal worden in Hellevoetsluis is in de nieuwe wijken De Boomgaard en De Akkerranden Oudenhoorn. 

In de nieuwe plannen voor Meeuwenoord in Brielle wordt uitgegaan van een maximum van 200 woningen. Eerder bedroeg dat aantal respectievelijk 344 en 250 woningen. Een van de grootste projecten in de nabije toekomst is wel het plan Oude Goote. Hier zal in 2022 worden gestart met de grondwerkzaamheden voor een wijk die met 750 woningen bijna net zo groot zal worden als de wijk Nieuwland. Het uitgangspunt is dat 30% hiervan sociaal bereikbare woningen zijn. Andere projecten in Brielle zijn :Twee Getuigen (80 woningen), Hof van Maerlant appartementen in de oude HBS en ruim 40 appartementen in het project Rikspost.

In het project Krekenpark worden in Zuidland ruim 50 vrijstaande woningen gebouwd, het zit nu in de 4e fase. Verder is de laatste fase van het project Park Waterrijk in Hekelingen gaande. Hier zijn tevens kavels te koop. Ook in Spijkenisse is er weer nieuw woningaanbod op komst in De Haven Spijkenisse met eengezinswoningen en kadewoningen. Project Stella Nova fase 2 bevat 33 koopwoningen en 45 sociale huurwoningen, in allerlei varianten: rijwoningen (ook voor starters), tweekappers alsook appartementen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant